islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BATAKLIKTA GÜL YETİŞTİRMEK… KUR’AN KURSLARI

BATAKLIKTA GÜL YETİŞTİRMEK… KUR’AN KURSLARI
8 Temmuz 2023 11:30
A+
A-

Yaz dönemi Kur’an Kursları başladı. Jakoben laik sistemle yönetilmemiz nedeniyle çocuklarımıza okullarımızda öğretemediğimiz Kur’an-ı Kerim okumayı, camilerde açılan yaz dönemi Kur’an Kurslarında öğretmeye çalışıyoruz.

Bendeniz bu durumu, bataklıkta gül yetiştirmeye benzetiyorum. İnsanımızı ve özelliklede çocuklarımızı, seküler hayatın debdebelerinden uzaklaştırmak ve camiye alıştırmak, onlara Kur’an-ı Kerim okumasını öğretebilmek, bataklıkta gül yetiştirmekten daha zor diye düşünüyorum.

Bir taraftan internet denen ucube, diğer taraftan televizyon denilen garabet evlatlarımızı içine almış ve seküler hayat adına değirmen gibi öğütüyor. Bir de buna ebeveynlerin vurdumduymazlığı eklenince, çocuklarımıza dini eğitim ve öğretim vermek, bataklıkta gül yetiştirmekten daha zor hale geliyor.

ÇOCUKLARIMIZIN OYUNA DA İHTİYACI VAR…

9 Ay boyunca okullarda öğretim gören çocuklarımızın dinlenmeye ve oyun oynamaya da hakkı var. Tam da bu noktada Kur’an Kurslarında görevli din görevlilerimize büyük sorumluluk düşüyor.

Sıcaklara rağmen camilere koşan çocuklarımıza, din görevlilerimiz,  kuralcı yaklaşmaktan ziyade ders ve oyunu iç içe işlemeli, çocuklara sevgiyle yaklaşmalıdırlar. Unutmayalım ki sevgi, her kapıyı açan mucizevi bir anahtardır. Sadece, bu anahtarı nerde ve ne zaman kullanılması gerektiğini iyi bilmek gerekir.

BİR ÇİKOLATA BİR HADİS

İmam Hatiplik görevim süresince, yaz dönemi Kur’an kurslarına azami derece de önem vermiş bir insan olarak, affınıza sığınarak yaptığım birkaç uygulamadan söz etmek istiyorum.

Örneğin, aldığım çikolatalara üzerinde Hadisi Şerifler ya da Ayeti kerimeler bulunan renkli kağıtlar iliştirir, çikolataları dağıttıktan sonra da çocuklarımızdan hadisi şerifleri öğrenmelerini isterdim. Öğrencilerimi çok sevdiğimi göstermek adına, hadis yazılı kartların üzerine kalp işareti koymayı da ihmal etmezdim.

Hele bir de teneffüslerde çocuklarla yediğimiz dondurmalar pekte güzel olurdu.

KUŞ SESLERİ ARASINDA KUR’AN DERSİ

Hiç unutmuyorum bir sene camiye muhabbet kuşu almış, 9 hafta boyunca kuş sesleri arasında ders yapmıştık. Dönem sonunda kuşlar, kursta başarılı olan öğrencilere hediye olarak verilmişti.

“SİZİN EN HAYIRLINIZ KUR’AN-I ÖĞRENEN VE ÖĞRETENDİR”

Yaşadığımız çağda o kadar çok günah ve yanlışlarımız var ki… Ama bir Müslüman olarak yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiretinden de ümidimizi kesmiyoruz.

Kur’an öğretim ve eğitimine gönül vermiş her insan çok iyi bilmektedir ki “Kur’an öğrenmek ve öğretmek dünyanın en güzel işidir” Bu dünyada ve ahiret yurdunda yüce rabbimizin rahmet ve mağfiretine mazhar olabileceğimiz müstesna bir meziyettir.

Mirat Haber ailesi olarak bizler, Kur’an eğitimine gönül vermiş eğiticilerimizi kutluyor ve başarılar diliyoruz. Elinde Elif-Ba sı ve Kur’an-ı Kerimi camilere koşan yavrularımızı da gözlerinden öpüyor, başarılarının devamı için dua ve niyazda bulunuyoruz.

Selam, saygı ve muhabbetlerimizle…

Şaban DOĞAN

MİRATHABER.COM

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.