islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Batı Neden Afrikalı Çocukları Kurtarmaya Çalışmıyor?

Batı Neden Afrikalı Çocukları Kurtarmaya Çalışmıyor?
12 Kasım 2022 09:00
A+
A-

Yakında dünya nüfusu 8 milyara ulaşacak. Daha şimdiden, dünya nüfusunun azaltılması gerektiğiyle ilgili konuşmalar yapılmaya başladı.

Elbette ki bu konuşmalar, genel olarak üçüncü dünya ülkeleriyle ve özel olarak İslam ülkeleriyle ilgilidir. Ancak Batı medeniyetine gelince, Elon Musk, yaşlı nüfus oranının yüksek olduğu Amerika’da beyaz nüfusun yok olmasından korktuğu için doğurganlık oranlarının artırılması çağrısında bulundu.

Çin ise yaklaşık 1,5 milyar nüfusa sahip olmasına rağmen, tek çocuk politikasından vazgeçip vatandaşlarının ikinci bir çocuk sahibi olması için teşvik programlarını hayata geçirmeye başladı.

Güç odakları, dünya nüfusunun asla 12 milyarı geçmemesini istiyor. Bin yıl sonra bile!.. Yoksul ülkelerdeki yaşam standardının yükselmesiyle birlikte kadınlar işe gidiyor. Bu da kadınların bir ya da en fazla iki çocuk sahip olmasına neden oluyor. Hatta bazı kadınlar çocuk sahibi olma fikrinden tamamen vazgeçiyor. Böylece doğum oranı ölüm sayısına eşitleniyor ve fark edilir bir artışa neden olmuyor.

Ancak tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda karşımıza önemli bir sorun çıkıyor. Genç nüfusu fazla olmayan ve yaşlı nüfusa sahip olan toplumlarda üretimi kim yapacak?  Bugün Almanya ve Amerika gibi ülkelerde gördüğümüz sorun tam olarak budur. Bu ülkeler, üretim yapacak gençleri gelişmekte olan ülkelerden göçmen statüsüyle kabul edip çalıştırıyor.

Peki ya tüm dünyada genç nüfusu fazla olan hiçbir ülke kalmasa? Buna cevap olarak gelişmiş ülkeler, bilimsel ilerlemenin gençlerin beden emeğine olan ihtiyacı azaltacağını belirtiyor. Kişi, daha uzun yaşayabilecek ve yaşlılıkta zihinsel olarak üretebilecek durumda olacak. İlki mantıklı ve kabul edilebilir görünüyor. Ama ikincisi son derece şüpheli!

Fakat gezegenimiz gerçekten 12 milyardan fazla nüfusu kaldırabilir mi?

Afrikalı bir çocuğu bir ay açlıktan kurtarmak için 10 doların yeterli olduğunu söyleyen TV açıklamalarını gördüğümde Afrika halklarını kurtarmak için gereken para miktarının büyük şirketlerin bütçelerine kıyasla ne kadar basit olduğuna şaşırdım. Sürekli insanlıktan dem vuran Batı, o zaman neden bu ülkeleri kurtarmaya çalışmıyor?!

Daha sonra fark ettiğim ki, bu halkları yoksulluktan kurtarmak, bu ülkelerin kaynaklarından yararlanmalarına ve onları kendi çıkarları için sömürmelerine engel olacak. Bu ülkelerin kaynaklarını çalmak ya da bazı şeref yoksunu hırsızların bu ülkeleri yönetmesini sağlamak, ne batı ne de doğu ekonomilerinin çıkarına değildir.

Gezegenimiz 12 milyar nüfustan çok daha fazlasını barındırabilir. Ama bunu engelleyen, kapitalizm ve beyaz adamın bu halkların yaşamları pahasına savurgan bir hayat yaşamak için sürdürdüğü açgözlülüğüdür.

Yazar: Ali Muhammed Ali

Çeviri: Tuğba Hamarat

Kaynak: shuounislamiya.com

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.