islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3679
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,51
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Güney Kıbrıs’tan PKK’ya Temsilcilik Açma İzni

Güney Kıbrıs’tan PKK’ya Temsilcilik Açma İzni
20 Ocak 2022 11:21
A+
A-

KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin terör örgütü PKK’ya sözde temsilcilik açma izni vermesine tepkide bulundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tahrik edecek uygulamalarını sürdürüyor.

GKRY, son olarak terör örgütü PKK’nın siyasi kolu PYD’ye temsilcilik açma izni verdi.

Bu skandal girişime ilk tepkiyi KKTC gösterdi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından Rum yönetiminin sözde temsilcilik açma izni vermesine tepkide bulunuldu.

BU TAHRİK GİRİŞİMİNİN BARIŞA HİZMET ETMEYECEĞİ AŞİKAR”

Bakan Ertuğruloğlu yazılı olarak “Kıbrıs’ta Türklere toplu katliam yaparak Ada’yı kana bulayan, terör destekçisi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tahrikkar girişimlerini sürdürüyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi İçişleri Bakanlığının 12 Ocak’ta yapılan bir başvuru ile terör örgütü PKK’nın Suriye’de konuşlu siyasi kolu olan PYD’ye Güney Kıbrıs’ta temsilcilik açtığını Rum basın kaynaklarından da duyuruldu. Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu tahrikkar girişiminin bölgemizde ve Doğu Akdeniz’de barışa hizmet etmeyeceği aşikardır.” açıklamasında bulundu.

“ATEŞLE OYNUYORLAR”

Ertuğruloğlu, AB’nin bir üyesinin terör örgütüne koruyuculuk yapması noktasında alacağı tavrı görmek istediğini vurguladı.

Türkiye’ye yönelik her türlü düşmanca faaliyetin içinde yer alan terör örgütüne Güney Kıbrıs’ta temsilcilik açtıran ve teröristleri korumasına alan Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin ateşle oynadığını aktaran Ertuğruloğlu, “Sözde temsilciliğin başına getirilen PKK’lı terörist Çerkez Korkmaz, Güney Kıbrıs’ın terör örgütüne desteğinden övgü ile bahsederek Rum yönetimin terör örgütü PKK’ya geçmişte de nasıl destek verdiğini yeniden gözler önünde sermiştir. Sözde derneğin adına ‘Rum-PKK Dayanışma Derneği’ deselerdi gerçeğin ifadesi olurdu.” ifadelerini kullandı.

“ELİ KANLI KATİLLERİN DAYANIŞMASI BİZİ ŞAŞIRTMADI”

Rumların ve PKK’nın eli kanlı iki taraf olduğunu, masum insanların katili, kadın çocuk, yaşlı genç demeksizin Türk katili olduğuna vurgu yapan Bakan Ertuğruloğlu, “Eli kanlı katiller” diye nitelediği iki tarafın dayanışma içinde olduğunu deşifre ettiğini belirtti. Ertuğruloğlu yaptığı açıklamada “Eli kanlı katillerin dayanışma içinde olması bizi şaşırtmadı.”  ifadelerini kullandı.

“RUM-PKK TERÖR DAYANIŞMASI BUNUN SAHİPLERİNE BAŞ AĞRISI OLACAK”

Ertuğruloğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Şunu bilmeleri gerekir ki kurdukları düzende başlarına geleceklerin bilicinde olmaları gerekir. Türk milleti kimsenin düşmanı değildir, ama kendisine düşmanlık edenlere de ders vermesini çok iyi bilir. Bu atılan adım, Rum-PKK terör dayanışması bunun sahiplerine bunun akıl hocalarına, destekçilerine baş ağrısı olacaktır. Bu coğrafyada Türkiye’mizin bölgesel güç olmanın da ötesinde global bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediği bir dönemde bu şer odaklarının böyle acizliklerini ortaya koyan adımlar atması hiç de şaşırtıcı değil. Bunlardan ancak bu beklenir. Başlarına gelecekleri kendileri düşünsün.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.