islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kangurular insanlarla iletişim kurabiliyorlar

Kangurular insanlarla iletişim kurabiliyorlar
Mirat Haber Ajansı

Kangurular, evcilleştirilmiş köpeklerin bilgi aktarmasına benzer şekillerde insanlarla iletişim kurmayı öğrenebiliyor. Araştırmacılar, onların da bakışlarını “işaret etmek” ve yardım istemek için yaptıklarını söylediler. Çarşamba günü yayınlanan çalışma, esaret altında yaşayan ancak evcilleştirilmemiş 11 kanguru içeriyordu. Rapora göre, 11 keseliden 10’u araştırmacılara yiyecek içeren bir kutuyu açamayınca dikkatle baktı. Dokuzu, nesneyi işaret etmenin veya işaret etmenin bir yolu olarak dönüşümlü olarak insana ve konteynere baktı. Hong Kong’da çalışmayı yöneten İrlandalı araştırmacı Alan McElligott, bunun kasıtlı bir iletişim biçimi, bir yardım talebi olarak yorumlandığını söyledi.

Yabani türlerin bu denekler gibi davranması gerçekten beklenmiyordu ve bu yüzden şaşırtıcı bulundu. Bulgular, yalnızca köpekler, atlar veya keçiler gibi evcilleştirilmiş hayvanların insanlarla iletişim kurduğu fikrine meydan okuyor ve daha birçok hayvanın insanlara nasıl anlam aktaracağını kavrayabileceğini öne sürüyor. Sydney Üniversitesi’nden Alexandra Green, araştırmanın, vahşi hayvanların da öğrenilmiş davranış yoluyla bir sorunla ilgili yardım isteyebileceğini gösterdiğini söyledi.

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.