islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bayramda Hava Nasıl Olacak!

Bayramda Hava Nasıl Olacak!
7 Temmuz 2022 09:51
A+
A-

Kurban Bayramı’nda hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Özellikle de tatil planı yapanlar ve bayramda yola çıkacaklar bu soruya yanıt arıyor. NTV meteoroloji editörü Dilek Çalışkan bayram tatilinde hava durumunun nasıl olacağını anlattı.

Kurban Bayramı’nın 9 gün olarak uzatılmasının ardından birçok yurttaş tatil planları yapmaya başladı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala memleketlerine ve tatil beldelerine gidecek olan vatandaşlar, bayramda havanın nasıl olacağını merak ediyor. İşte Kurban Bayramı’nda hava durumu…

KURBAN BAYRAMI’NDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Bayramda tatil planı yapanlara bazı bölgeler için kötü haber geldi. Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde su taşkınlarına sebep olabilecek sağanak yağmur bekleniyor. Hava Akdeniz’de aşırı nemli, Ege’de ise fırtınalı olacak.

BAYRAM TATİLİNDE İSTANBUL’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
NTV meteoroloji editörü Dilek Çalışkan Kurban Bayram’ında Başta Marmara Bölgesi ve Karedeniz için şiddetli yağış uyarısı yaptı.

Bayramın ilk günü bazı bölgelerde sağanak yağmurun etkili olacağını söyleyen Dilek Çalışkan, “İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, Kütahya, Batı Karadeniz, Bolu, Karabük, Kastamonu buna Zonguldak da dahil, cumartesi öğleden sonra pazar ve pazartesi şiddetli sağanaklar var” dedi.

BAYRAM TATİLİNDE EGE BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Bayram tatilini Ege’de geçirecekler için de fırtına uyarısı geldi. Ege’de bayram boyunca fırtınanın etkili olacağını söyleyen Çalışkan, “Ege’de rüzgarlar durulmuyor. Cuma ve cumartesi hızında biraz azalma olsa bile yine sert ama pazardan itibaren, pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Bodrum hattında fırtınaya yakın esecek rüzgarlar o yüzden denize açılmak bazı koylarda denize girmek sörf yapmak oldukça tehlikeli. Bayram sonuna kadar çok şiddetli rüzgarlar olacak o bölgelerde” dedi.

BAYRAM TATİLİNDE AKDENİZ BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Akdeniz bölgesine tatile gidecekleri ise bunaltıcı bir hava bekliyor. Dilek Çalışkan Akdeniz Bölgesi için “Akdeniz’de ise nem orta seviyedeydi, pazardan itibaren nem oranı artıyor o yüzden daha da bunaltıcı bir hava olacak. Antalya’da, İskenderun’da, Mersin’de daha sıcak bir hava olacak” değerlendirmesinde bulundu.

BAYRAM TATİLİNDE DOĞU VE GÜNDEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Sıcak hava dalgası Doğu bölgeleri de etkisi altına alacağını söyleyen Çalışkan, “Doğu ve Güneydoğu bölgeleri ise aşırı sıcak olacak çünkü sıcak hava dalgası geliyor. Zaten 40 derece olan haca sıcaklığı 45 dereceleri bulacak o bölgelerde. O yüzden sıcak çarpması tehlikesi var” bilgisini paylaştı.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.