islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Etiyopya Hükümeti Müslümanların İnsan Haklarını Çiğniyor

Etiyopya Hükümeti Müslümanların İnsan Haklarını Çiğniyor
1 Haziran 2020 17:47
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İnsan hakları konusunda çalışan sivil toplum örgütleri, Etiyopya güvenlik güçlerini Başbakan Abiy Ahmed’in 2018’de göreve başlamasından bu yana ağır insan hakları ihlallerini sürdürmekle suçladı. Uluslararası Af Örgütü Cuma günkü raporunda yargısız infaz ve işkenceleri, binlerce kişinin keyfi olarak tutuklanmasını ve sahte belgelerle yüzlerce ailenin evlerinden tahliyesini gözler önüne serdi ve eleştirdi. İhlaller, güvenlik operasyonları sırasında, silahlı grupların saldırılarına ve Amhara ve Oromia bölgelerinin bazı bölgelerindeki toplumlararası şiddete yanıt olarak gerçekleştirilmekte. Rapor, Aralık 2018 ve Aralık 2019 arasındaki dönemi kapsamakta.

Hristiyan ülkedeki azınlığın üyesi olarak kendisi de Müslüman kökenli olan Abiy, binlerce siyasi tutukluya af çıkarmak ve acımasız yasaları kaldırmak da dahil olmak üzere bir dizi kapsamlı reformu başlattı ve komşu Eritre ile düşmanlıkları sona erdirmek için çaba gösterdi. Bu eylemler sayesinde Abiy uluslararası övgülerini kazandı ve geçen yıl Nobel Barış Ödülünü aldı. Ancak kendi görev süresinde de etnik çatışmalar devam etti, yüz binlerce insan kötüleşen bir güvenlik durumunda sürüldü ve zulüm gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.