islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Beş ilke: Allah’a Savaş Açanlar

Beş ilke: Allah’a Savaş Açanlar
21 Nisan 2017 12:47
A+
A-

Faizsiz Ekonomi tek başına kurulamaz, hatta anlatılamaz bile. Beş küresel ilkenin bütünlüğü içinde bir programda anlam kazanır ve gerçekleşebilir.

Günümüzde siyasette ihtiyaç olan ve Kuran’dan kaynaklanan ama bütün insanlığın ittifak edeceği beş ilke saymıştık: Küresel Barış, Yaradılışın Korunumu, İnsan Onuru, Faizsiz Ekonomi, Bilim Gelişimi.

Bugün bunlardan yalnız birini, Faizsiz Ekonomiyiele alalım. Dünyadaki 8 milyarın bütün emekleri kazançları bankacılık ve para sistemi yoluyla halkı uyandırmayacak şekilde küçük gruba aktarılmaktadır.

Bu sistem devam ettikçe ister bilerek alsın ya da almasın, hatta isterse dağ başında yaşasın, her insan faiz bataklığı içinde yüzmektedir. Bataklıkta kimse temiz kalmaz. Hiç övünme,  istisnasız hepimiz pisiz.

Allah Kitabında yalnızca faiz (= riba) için Allah ve Resulüne savaş açmaktır demiştir. Cinayet için bile bu ifâde kullanılmamıştır. Bu da önemini anlamamızı sağlar.

Bugün olduğu gibi o gün de “faiz, ticaret gibidir; paranın ticaretinden gelen kârdır” diyen çakallar vardı. Oysa para semboldür. Sembolün, cezânın, kavramların, rüyaların ticareti ve kârı olmaz. Yüce Rabbimiz, ticareti helal, faizi haram nitelemiştir. Bu sistemi yönetenler de Allah’a savaş açmış akılsız İblis gibidir.

Nitekim bu sistem sayesinde insanlığın bir avuç elit banker ailesi ve onların taşeronları tarafından yönetildiğini, köleleştiğimizi, daha da köleleşmesi için toplumun direği olan ailenin, yaşlıların saygınlığının, normal ilişkilerin, şefkatin ortadan kalktığını görüyoruz. Esnafın kapanan dükkanının yerine banka şubesinin peydahlandığını görüyoruz.

Faizci kapitalizminemekleri kendine çeviren havadan para yaratıp bunun kirasını toplayan merkez bankacı sistemini kaldırmadan yeryüzünde barış olmaz. Faizci düzene rağmen kalıcı refah olacağını sanan, ayda bir yatak odasını basan bir zorbaya rağmen mutlu aile hayatı uman damat gibidir.

Faizsiz Ekonomi olmazsa diğer hiçbir ilke işe yaramaz:

– Bu olmadan Küresel Barış olmaz çünkü savaşların körüklenmesinin ana nedenlerinin başında, ülkeleri ağır harcamalar yapıp yüksek faizle borçlandırmakgelir.
– Bu olmadan Yaratılış Korunumu olmaz çünkü yeryüzünün ifsadının ana nedeni ve mekanizması faizci kapitalizmdir.
– Bu olmadan İnsanlık Onuru olmaz çünkü faize dayalı yeni dünya düzeni insanların borca muhtac köleler haline gelmesinin kaynağıdır.
– Bu olmadan Bilim Gelişimi, aklın, mantığın, ilmin, akıllı âlimlerin yaygınlaşması olmaz çünkü dünya finansal elitinin hilesi zayıf olduğundan insanlığı aklı karışık, bütünü göremeyen sağduyusuz bireyler kılmaları çok önemlidir.

Öte yandan diğerleri olmadan da Faizsiz Ekonomi gerçekleşemez:

– Küresel Barış yolunda ilerlenmezse, Müslümanların Allah’ın ipine sarılıp bir oldukları İttihat-ı İslam olmazsa, bunu uygulayacak minik ulus devletleri teker teker boğarlar.
– Yaradılışın Korunumunagayret gösterilmezse, faizci kapitalizme muhtac çiftçinin, ailedir, helal eştir  bilmeyen zavallıların, yaşamak için ilaçlara hatta parayla satılan su ve havaya ihtiyaç duyanların bu düzeni değiştirmek için biraraya gelmesi mümkün olmaz.
– İnsan Onuruna sahip çıkılmazsa, en tepede İblis, onun altında finansal elitler, onun altında taşeronlar, onun altında patronlar ve siyasetçiler, bir köle piramidinde hapsolanlar faizi ortadan kaldıramaz.
– Bilim Gelişimi, akıl, mantık ve hikmetle düşünmek gerçekleşmezse, meselâ faizci sömürünün Müslüman dünyası ayağını oluşturan sözde İslami finans kuruluşlarının da bankadan farksız aynı şeytanlara hizmet ettiği ortaya konamaz, algılanamaz.

Konu devam edecek inşaAllah

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.