islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5187
EURO
34,9172
ALTIN
2.436,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Beş İlke

Beş İlke
18 Nisan 2017 13:25
A+
A-

Kur’ân’dan İnsanlığı Şekillendirecek İlkeler

Kuran’dan çıkan Müslümanların önünde bir yol gösterici ve birleştirici olan ama bütün insanlığı da kucaklayan gelecekteki ilkelerimiz ne olmalıdır?

Çağımızda İslam’ı esas alan bir siyaset sadece Müslümanları değil bütün insanlığı birleştirebilmelidir. Her ademoğlu gördüğü zaman, evet bu haklı ve akıllı bir davadır diyebilmelidir. Herkesin net olarak anlayabileceği kolay ve anlaşılır ama bütün sorunları da kapsayıcı ve çözücü bir formülü yoksa siyasi hareketler liderleriyle, ilk kadrolarıyla, sosyal sınıflarıyla, ülkeleriyle sınırlı kalırlar, kalmaktadırlar, kalacaklardır.

Hem Kuran’dan çıkan hem günümüz dünyasına çözüm getiren hem de ben-i âdem bakar bakmaz “benim” diyebileceği ilkeler neler olabilir?

1. Kuran: Bütün insanlığı öldürmemeli → “Küresel Barış”

2. Kuran: Davarların kulakları kesilmemeli → “Yaratılış Korunumu”

3. Kuran: Eşref-i mahlûkatsaygı görmeli → “İnsan Onuru”

4. Kuran: Allah’a ve Resulüne savaş açmamalı → “Faizsiz Ekonomi”

5. Kuran: Sivrisinekten misalalınmalı → “Bilim Gelişimi”

Bu ilkeleri açmamız gerekirse:

1. Küresel Barış: Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek olduğuna göre, insan hayatı en üst düzeyde korunmalıdır. Mehmet Görmez hocanın üç yıl önce verdiği rakamlara göre günde ortalama 900’ü üzerinde Müslüman siyasi nedenlerle öldürülmekte, bunun 100’ü gayrimüslim 800’ü dindaşı Müslümanlarca yapılmaktadır. Bu katliamların hemen şu anda durması için yapılması gereken İslam ülkeler birliğinin derhal kurulması, cinayetlerini durdurmayanlara meşru olarak İslam birliği tarafından ortak müdahale edilmesidir. Mevcut sınırlar kabul edilmeli ve bunların savaşla değil Avrupa Birliğinin kendine layık görüp diğerlerine görmediği barışla ve işbirliğiyle aşılmalıdır.

2. Yaradılışın Korunumu: Şeytanın yeryüzünü ifsad etme, tohumları kurutma, kulakları kesme yöntemi Allah’ın yarattığı fıtratı değiştirmektir. Bu değiştirme küresel ısınmayla, yeryüzünü kirletmeyle, ormanları yok etmekle, türleri ortadan kaldırmakla, genetiği değiştirilmiş organizmalarla, canlıları canavarlaştıran kimyasallarla, cinsiyetlerin yerini değiştirmeyle yapılmaktadır. Müslüman siyaset çevreye duyarsızken, ateist çevrecilik de yaratılış olmadığını, dolayısıyla kazaya dayalı evrimi savunarak, yaradılışı değiştiren küresel sistemi dolaylı olarak desteklemektedir.Dünya mahvolmadan Müslüman çevrecilik ve fıtratçılık ana ilkelerden olmalıdır.

3. İnsan Onuru: İnsan yaratılanların en şereflisiyse en sıradan bireye bile hak ettiği saygı lafta değil pratikte de gösterilmelidir. Günümüzde çokuluslu şirketadını verdiğimiz suni canavarlar, insanlara yeni bir kölelik modeli sunmaktadır. İnsanların yazışmaları, telefonları, yatak odaları, her harekeleri moderndevletadını verdiğimiz kendimizi içine hapsettiğimiz suni canavar tarafından izlenmekte ve dinlenmektedir. Devletten de bağımsız istihbaratderin devletleri istediği anda istediği kişiye yasal sorumluluk olmadan operasyon düzenlemektedir. Dahası insan öldürme yetkisi verdiğimiz robotadlı suni canavarlar, insanlar için karar yetkisi verdiğimiz yapay zekâadlı suni canavarlar, insana ait olan hakkı almaktadır.

4. Faizsiz Ekonomi: Eğer yapılan eylemlerin en tehlikeli ve korkuncu riba almaksa, çağdaş bankacılık çok net olarak Allah’a savaş açmaksa, o zaman buna dayalı olan 8 milyarın ekonomisi yeniden ele alınmalıdır. Faiz ve faizle aynı kapıya çıkan, bizzat faizci kapitalistler tarafından kurulmuş sözde İslami bankacılık da olmak üzere bütün borçlanma ve bundan elde edilen gelire dayalı uygulamalar kalkmalı, bir küresel azınlık kesiminin insanlığı sömürmesi durdurulmalıdır. Bu olmadığı zaman bir süre sonra bütün insanlık, başlarında şeytanın olduğu bir avuç finansal elitin elinde köle haline gelecektir. Bunun için dolardan bağımsız alternatif İslam para sistemi, faizden bağımsız değer kullanımı, havadan para yaratmaya dayalı olmayan iktisadi model kurulmalıdır.

5. Bilim Gelişimi– Beşyüz yıl geride kaldığımız için İslam karşıtı olarak bellediğimiz bilimsel mantıksal düşünce aslında bize bir emirdir. Akıl, ilim ve mantıkla düşünmeye yönelik sayısız ayet vardır. Gerçek, gözleme ve İbn Heysem’in bilimsel metodolojisinedayalı bilim, bütün topluma ve kuvvetli bir eğitimle yayılmalıdır. Mantıklı ve hikmetli konuşma, düşünme, iletişim, insanın yeniden insan olması için zorunludur. Darwinizm veya Paralel Evrenler gibi temelsiz safsatalar yerine Müslüman bilim gelmeli, sonsuz büyük uzaya, sonsuz küçük maddeye uzanmalıdır. Bir yandan da ortak teknoloji geliştirerek savunma sanayiinde, iletişimde, ekonomide, köleleştirici güçlerin tahakkümündenkurtulmalıdır.

Bunlar bir yıldızın beş ucunda ayrı ayrı gibi görünse de hiçbiri diğeri olmadan uygulanamaz; tek bir projedir.İslam ekonomik sistemi olmadan İslam birliği ve küresel barış olmaz, birlik olmadan insan onuru savunulamaz, bilim olmadan yaratılış korunamaz. Ancak hepsi birden aynı anda yapılmaya başlanırsa birbirini güçlendirerek gerçekleşir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.