islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5198
EURO
34,7291
ALTIN
2.489,09
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BEŞİK GİBİ SALLANIYORUZ. İLAHİYATÇILARIMIZ NEREDE?

BEŞİK GİBİ SALLANIYORUZ. İLAHİYATÇILARIMIZ NEREDE?
21 Şubat 2023 10:48
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, Hatay‘ın Defne ve Samandağ ilçelerinde 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

İlk açıklamalara göre bu depremlerde 6 vatandaşımız hayatını kaybederken, 18’i ağır olmak üzere 295 vatandaşımızda yaralandı.

Hatay merkezli bu iki depremin, Kıbrıs dahil, Suriye, Irak, Filistin ve Mısır’dan da hissedildiği bildiriliyor.

HEBER YORUM

Kahramanmaraş merkezli iki depremin arkasından, Hatay merkezli iki deprem daha meydana geldi. Yani beşik gibi sallanıyoruz.

Şüphesiz depremlerin bilimsel açıklamaları yapılıyor ve de yapılacak. Ancak 15-20 günden beri deprembilimcilerin anlattıklarını adeta ezberledik. Aynı şeyler TV ekranlarında anlatılıp duruyor. Neredeyse her birimiz deprembilimci olduk çıktık.

Ekrana çıkan Deprem uzmanı hocalar, “Ben demiştim, ben uyarmıştım” demekten ileri gidemiyorlar. Ona kalırsa aşağıya linkini vereceğimiz yazımızda yaşadığımız depremin gelebileceğini biz de belirtmiştik.

 

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN?

 

Tamam, deprem kuşağında bir ülkeyiz ve depremleri önceden bilen bir uyarı sistemi yok, eyvallah!

Ama artık yeter diyoruz. Bilim bilim anladık da bunun manevi boyutunu ekranlara taşıyan hiç kimse yok maalesef. “Deprem ilahi bir ikazdır” diyen ilahiyatçılarımıza söz veren yok. “Dindar insanlar için ise deprem bir sabır ve imtihandır” diyen hocalara da kulak verilmesi gerekmiyor mu?

DEPREME NİÇİN KUR’ÂN PENCERESİNDEN BAKAMIYORUZ?

 

Nedir bu dine olan kin ve nefretiniz? Bu sebeple yeter artık diyoruz. İnsanımızın böyle zor günlerde manevi rehberliğe ve desteğe de ihtiyacı olduğunu buradan adeta haykırmak istiyoruz.

Depremler karşısında, akıl ile vahyi birbirinden ayıran pozitivist düşüncenin iflas bayrağını çektiğini daha hala anlamadık mı yahu? Bu millete yazıktır günahtır! Böyle bir zamanda insanımızı manevi destekten mahrum bırakmak zulmün ta kendisidir.

Bırakalım inanmayan inanmasın. Herkes serbesttir. Lakin inançlı insanlara bu zor günlerde manevi destek ve rehberlikte şarttır. Kimsenin bu manevi desteği hafife almaya ve hatta istihza etmeye de hakkı ve salahiyeti yoktur.

Gelişen olaylara İslami bakışın adresi MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER: HATAY  DEFNE   SAMANDAĞ  POZİTİVİST

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.