islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2652
EURO
34,6593
ALTIN
2.403,79
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

95’lik Efsane: Malezya’nın Geleceğine Güveniyorum

95’lik Efsane: Malezya’nın Geleceğine Güveniyorum

Mirat Haber Ajansı

Malezya’nın ekonomisi koronavirüs sonucu darp edildi, ancak 95 yaşındaki efsanevi eski başbakan Mahathir Mohamad’e göre, herşey çok da kötü değil. Mevcut hükümetin harekete geçmeye istekli olması şartıyla bir çözüm bulunduğunu söylüyor. Mahathir, halk sağlığı krizini istikrarlı bir şekilde ele alması sayesinde ülkenin bölgesel rakiplerinden daha erken toparlanma şansına sahip olduğuna inandığını belirtiyor.

Mahathir, Malezya’nın GSYİH’sının yaklaşık %40’ına denk düşen bir ülke tasarrufuna sahip olduğunu, bu nedenle pandemi önlemlerini finanse edebildiğini ve eğer bu tasarruflar kullanılırsa ülkenin yabancı tefecilerden borç alması gerekmediğini vurguladı. Malezya pandemi öncesi Güneydoğu Asya’nın üçüncü büyük ekonomi olarak görünüyordu.

Mahathir Şubat ayında başbakanlıktan istifa etti. Mahathir’in yerini, şimdi Birleşik Malezya Ulusal Örgütü (UMNO) ve Necib Razak’ın desteğine dayanan eski bir müttefik olan Muhyiddin Yassin aldı. Hem UMNO hem de Necib, “1MDB” kısaltma adı verilen mali yolsuzluk skandalıyla lekelenmiştir. UMNO’nun hakim olduğu Necib’in Ulusal Barış ittifakı, Mahathir’in Pakatan Harapan ittifakı tarafından 2018 seçimlerinde yenildi.

Mahathir, Muhyiddin’in parlamentoyu toplamaya gönülsüzlüğünün gensoru oylamasından kaçınmak için bir girişim olduğunu söyledi. Eski başbakan, bu eylemlerin halkın yönetime olan güvenini azaltacağını ve sonunda küçük işletmelerin ve sıradan vatandaşların çıkarlarına zarar vereceğini söyledi. Ayrıca, daha önce profesyoneller tarafından doldurulan kamu şirketlerindeki yöneticilerin yeni hükümete yandaşlarla değiştirilmesinin ekonominin performansını etkileyeceğinden korkuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.