islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3032
EURO
34,7682
ALTIN
2.410,31
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

BEYTÜLLAHİME GİDEMEYEN PAPA BARIŞ ÇAĞRISI MI YAPIYOR?!

BEYTÜLLAHİME GİDEMEYEN PAPA BARIŞ ÇAĞRISI MI YAPIYOR?!
26 Aralık 2023 11:30
A+
A-

Papalık ve Papalar pek çok zalim savaş organize etmişlerse de şimdilerde dişleri söküldüğü için Papa Francesco Noel mesajında İsrail-Filistin’de barış çağrısı yaptı.

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, yayınladığı Noel mesajında dünyanın değişik bölgelerinde süren çatışmalara karşı silah bırakma çağrısı yaptı.

Papa, ayrıca Hıristiyan olan kendileri için Beytüllahim’in önemini dile getirdi. Bununla beraber bu günlerde yaşananlara ve Filistin’deki İsrail saldırılarına da dikkat çekerek şöyle dedi:

Askeri operasyonların sona ermesi için yalvarıyorum.”

PAPA KİMDİR?

Bilindiği üzere Papa Dünya çapındaki 1.3 milyar katoliğin ruhani lideri. Noel günü Vatikan’da yapılan geleneksel konuşmasında, İsa’nın doğduğu yer olduğuna inanılan Beytüllahim’deki  duruma  değinerek şöyle dedi:

“Dünyanın her yerindeki Hıristiyanların gözleri ve kalpleri, şüphesiz bugünlerde acının ve sessizliğin hüküm sürdüğü Beytüllahim’e çevrilmiş durumda”. Papa devamında ‘masumların katledilmesini’ de şu sözlerle eleştirdi:

“Dünyada ne çok masum katliamı var. Anne karnında, ümit arayışındaki çaresizlerin düştükleri yollarda, çocukluğu savaşla mahvolmuş nice çocukların hayatında. Onlar günümüzün küçük İsa’ları.”

Kutsal metinlerde İsa’nın ‘Barış Prensi’ olarak anılmasına atıf yapan Papa, “Barış Prensi’ne ‘evet’ demek, savaşa, bütün savaşlara, savaşın mantığına ‘hayır’ demektir. Savaş, varış noktası olmayan bir yolculuk, kazananı olmayan yenilgi, mazeretsiz deliliktir” dedi.

(Bütün peygamberler gibi hz.İsa da zalim şiddete karşı adil şiddetten yana olan ve barışı önceleyen bir savaş ve merhamet elçisidir.  Papa bile bu gerçeği saptırıyor.)

SİLAHLARA HAYIR DENMELİ’

Savaşa “hayır” demek için silahlara “hayır” demek gerektiğini vurgulayan Papa şöyle devam etti:

“Silah üretimi, satışı ve ticareti artarken barıştan nasıl bahsedebiliriz? Sağır edici bir sessizlik içinde, birçoklarının bilgisi olmadan ne kadar çok silahlı katliam yapılıyor! Silah değil ekmek isteyen, geçimini sağlamakta zorlanan, barış isteyen halk, silahlanmaya ne kadar kamu parası ayrıldığını bilmiyor. Ama bilmeliler! Bunu konuşalım, yazalım ki, savaşların kukla iplerini oynatan çıkarları ve kazançları bilsinler.”

Dünyanın birçok yerinde süren savaş ve çatışmalara son çağrısı yapan Papa, İsrail ve Filistin’de savaşın ‘halkların hayatlarını sarstığını’ belirtti.

“7 Ekim’deki iğrenç saldırının kurbanlarının acısını yüreğimde taşıyorum. Ve hâlâ rehin tutulanların serbest bırakılması için acil çağrımı yineliyorum”. Dedikten sonra, “Masum sivil kurbanlara yol açan askeri operasyonların sona ermesi ve yardımın ulaşmasına izin verilerek vahim insani durumun düzeltilmesi için yalvarıyorum”. Diye ekledi.

Uluslararası toplumun desteğiyle, taraflar arasında samimi ve kalıcı diyalog yoluyla Filistin sorununun çözümüne doğru ilerlenmesi çağrısı yaptı.

PAPA’YA SORMAK İSTEDİKLERİMİZ

Papalık da papalar da savaş suçlusudur. Tarihi süreçte nice zalim savaşların öncülüğünü ve organizatörlüğünü yapmışlardır.

Papalığın ve Papaların Katolik olmayan Hıristiyanlar üzerinde bir gücü de kalmamışa benziyor.

Bir taraftan Hz. İsa’yı tanrılaştırırken diğer  taraftan onun Beytüllahim’de doğduğuna inanılıyor.

Kafir ve zalim Yahudiler Hz. İsa’yı nesepsiz olarak görüp suçlarken   biz  Müslümanlar babasız olarak yaratılmış Allah’ın Resulü olarak görürüz. Annesi Meryem de kutsalımızdır.

(Kur’ân’ın Meryem suresine bakılabilir.)

Gazze’yi geçtik. İsrail Batı Şeria’da; Betüllahim’de de zulmediyor ve kan döküyor.

Biz de soruyoruz:

Papa Beytüllahim’e  gidemez miydi? İsrail mi, Amerika yönetimimi  yoksa Evanjejelistler mi engelledi?

PAPA ZALİMDEN YANA TAVIR KOYUYOR

Papa, üstelik bir de zalim de yana tavır koyuyor ve:

7 Ekim’deki iğrenç saldırının kurbanlarının acısını yüreğimde taşıyorum. Ve hâlâ rehin tutulanların serbest bırakılması için acil çağrımı yineliyorum,” diyor.

İĞRENÇ OLAN PAPANIN YAKLAŞIMIDIR

Hamas, yıllardır aşağılanan, evlerinden yurtlarından çıkarılan, hapishanelerde  işkenceye uğratılan, sık sık katliama uğratılan ve de Gazze’den sürülmek istenen  Filistin’in acılı çocukları değil mi?

Rehinelere nasıl insancıl davranıldığı bilinmiyor mu?

Rehineler ateşkesin sağlanması için tutulmuyor mu?

Rehineler için masaya oturmak varken her gün yüzlerce masum Gazzeli siviller öldürülmüyor mu?

PAPALIK CİNSEL SAPIKLIKTAN BAŞ KAŞDIRSIN DA…

Papalık cinsel sapıklıklardan ve eşcinsel evlilikleri meşrulaştırmaktan başkaldırıp gerçekleri göremiyor anlaşılan.

Papanın söylemi bütün felsefi sitemler adına söylenebilecek cinsten.

Ateşkese evet diyemeyen İtalya’ya söz geçiremeyen ve Beytüllahime gidemeyen Papa’yı dinleyen olur mu bilemeyiz ama dileriz zararlı olmaz.

KAYNAK: GETTY IMAGES

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.