islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İMAN VE AHLAK YOKSA KADIN DA ÖLDÜRÜR VE ÇALAR

İMAN VE AHLAK YOKSA KADIN DA ÖLDÜRÜR VE ÇALAR
18 Ekim 2023 12:22
A+
A-

Haber şöyle:

“İkisi 20, biri 13 yaşında… Kızlar çetesi… 17 evden 2 milyon TL

Adana’da 17 evden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 1’i çocuk 3 şüpheli tutuklandı.” (Odatv)

ERKEĞİN YAPTIĞI HER PİSLİĞİ KADIN DA YAPAR

Artık erkeklerin yaralaması, öldürmesi ve çalmasına alıştırıldık. Kadınların bu haramları işlemesini yadırgıyoruz.

Oysaki mesele erkek ve kadın meselesi değildir. Mesele iman ve ona bağlı ahlâk meselesidir ve de  güç yetirebilme meselesidir.

Burada bilinmesi gereken ana konuyu özetleyelim:

İnsanları en güzel biçimde erkek ve kadın olarak yaratan Yüce Allah onların her birini diğerinin eşi ve eşiti kılmıştır. Hakları ve özgürlükleri, sorumlu kılındıkları emirler ve yasaklar ve alacakları ceza ve mükâfat aynıdır. Biyolojik ve ruhsal farklılıkları sebebiyle görevlerde ve görevlere mukabil haklarda ki farklılıklar ise istisnaidir.

“ÇALMAYIN” EMRİ KADILARA DA YÖNELİKTİR

Yüce dinimiz erkek ve kadın ayırımı yapmadan örneğin öldürmeyin, zina yapmayın ve çalmayın emirlerini veriyor. Çünkü Rabbimiz iman yoksunu olduğu ve güç yetirebildiğinde erkek gibi kadının da öldüreceği, zina yapacağı ve çalacağını biliyor.

Yukarıda sunulan hırsızlık haberi bu tespiti doğruluyor:

Acı olan şudur: Eğitim sistemimiz ve medya düzenimiz İslam iman ve ahlak esaslarına yer vermiyor ve Allah’ın huzurunda sorgulanıp cezalandırılacığımız hakikatini öğretmiyor.

Değinme gereğini duyduğumuz bir diğer husus da şudur: Artık çocuk tanımını değiştirmeliyiz.

İslam’da dini ibadetlerde ve suçlar/günahlarda sorumluluk ergenlikle başlar. 13 yaşındaki ergin gençlere çocuk demeyi bırakmalıyız.

Batasıca Batı’da 12-13 yaş gurubuna cinsel özgürlük bile tanınıyor. Zorlama olmadıkça bu yaş grubu ile de ilişkiye girilebilir.

 

Kadın                       Çalma                       Çete            Hırsızlık