islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Biden, iklim zirvesinde ABD emisyonlarını 2030 yılına kadar yarıya indirmeyi taahhüt ediyor

ABD Başkanı Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri’nin dışarı pompaladığı iklimi yok eden kömür ve petrol dumanlarının en az yarısını azaltma sözü vererek küresel bir iklim zirvesi açtı.

Biden, iklim zirvesinde ABD emisyonlarını 2030 yılına kadar yarıya indirmeyi taahhüt ediyor

ABD Başkanı Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri’nin dışarı pompaladığı iklimi yok eden kömür ve petrol dumanlarının en az yarısını azaltma sözü vererek küresel bir iklim zirvesi açtı.

Mirat Haber Ajansı

ABD Başkanı Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri’nin dışarı pompaladığı iklimi yok eden kömür ve petrol dumanlarının en az yarısını azaltma sözü vererek küresel bir iklim zirvesini açtı. Bu, Çin’i ve diğer büyük kirleticileri kendi çabalarını hızlandırmaya teşvik edeceğini umduğu bir taahhüt. ABD fosil yakıt emisyonlarını 10 yıldan daha kısa bir sürede yüzde 52’ye kadar azaltma taahhüdü, 40 dünya liderinin katılacağı sanal iklim zirvesinin başlangıcında gerçekleşecek. Washington tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen en iddialı iklim çabasını gerektirecek. Bu yeni taahhüt, Başkan Barack Obama yönetiminin, dönüm noktası niteliğindeki 2015 Paris iklim anlaşmasında taahhüt ettiği indirimleri neredeyse ikiye katlıyor. Aynı zamanda, Başkan Donald Trump’ın dört yıllık geri çekilmesinin ardından ABD’nin küresel iklim çabalarına geri dönüşünün bir başka göstergesi olacak. Biden daha önce, Ocak ayında göreve geldikten birkaç saat sonra Trump’ın çekildiği Paris anlaşmasına geri dönmüştü.

Beyaz Saray, kömür ve petrole olan bağımlılığından uzaklaşan müreffeh, temiz bir enerji ABD’yi öngören çabanın, ekonomi korona virüs pandemisinden kurtulurken işleri de yönlendireceğini ifade etti. ABD yönetimlerinden yapılan açıklamaya göre, iklim değişikliği varoluşsal bir tehdit oluşturuyor, ancak bu tehdide yanıt vermek, iyi maaş veren, sendikal işleri desteklemek, Amerika’nın çalışan topluluklarını güçlendirmek, halk sağlığını korumak ve çevresel adaleti ilerletmek için bir fırsat sunuyor. Yeni aciliyet, bilim adamlarının kömür santralleri, araba motorları ve diğer fosil yakıt kullanımının neden olduğu iklim değişikliğinin zaten kuraklıkları, selleri, kasırgaları, orman yangınlarını ve diğer felaketleri daha da kötüleştirdiğini ve insanların çoğu felaket aşırılığını savuşturmak için zamanlarının tükendiğini söylediklerinde ortaya çıkıyor. küresel ısınmanın. Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Dünya Günü zirvesini Perşembe günü Beyaz Saray Doğu Odası’ndan Çin, Rusya, Hindistan, Körfez petrol devletleri, Avrupalı ​​ve Asya müttefikleri ve halihazırda etkilere karşı mücadele eden ada ve kıyı uluslarının başkanları da dahil olmak üzere dünya liderlerinin önünde açtı. iklim değişikliği zirvesine Papa Francis de katılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.