islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

MANEN ÖLÜ PAPALIKTAN GAZZE ÇIKIŞI

MANEN ÖLÜ PAPALIKTAN GAZZE ÇIKIŞI
4 Mart 2024 16:08
A+
A-

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’deki duruma “Yeter” derken, ateşkes görüşmelerinin sürmesini teşvik ettiğini söyledi.

Papa, Vatikan’da Aziz Petrus Meydanı’na bakan ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını icra etti.

Papa Franciscus, “Halkların acılarını her gün kalbimde taşıyorum. Binlerce ölü ve yaralı, yerinden edilmiş insan var. Yıkım var ve bu durum, acıya yol açıyor. Geleceklerinin tehlikeye girdiğini gören küçük ve savunmasız insanlar üzerinde korkunç sonuçlar doğuruyor.” diye konuştu.

Bu şekilde daha iyi bir dünya kurulup kurulmayacağını sorguladığını anlatan Papa, “Gerçekten bu şekilde barışa ulaşabileceğimizi düşünüyor muyuz? Lütfen durun! Hepimiz şunu söylüyoruz: Yeter artık lütfen.” dedi.

Papa Franciscus, şöyle devam etti:

Rehinelerin hemen serbest bırakılması ve onların sevdiklerine geri dönebilmesi, sivil halkın gerekli ve acil insani yardıma güvenli şekilde ulaşabilmesi için Gazze’de ve tüm bölgede derhal ateşkes sağlanmasına yönelik müzakerelerin devam etmesini teşvik ediyorum.”

MANEVİ ÖLÜ PAPALIK

Papalığın hiçbir maddi gücü ve yaptırım otoritesi yoksa da ateizme ve deizme yönelmeyen Hıristiyanlar üzerinde bir etkisi var.

İslam’a göre Allah’ı üçleme inancı olan Tesis ile tam bir ŞİRK içinde yani  Allah’a ortak koşma içinde olan papalık, insanları günahlarından arındırma  ve yanılmazlık gibi ilahlık inancı ve iddialarını da sürdürüyor.

Din adamlarını bekârlığa yönlendirdiği için de insan doğasıyla da çatışma halinde, bu sebeple kilise cinsel sapıklıklar ve tecavüzler içinde yaşamakta ve böylece gündeme gelmekte.

Özetlersek papalık bir bitiş sürecinde ise de inançlı cahil Hıristiyanlar üzerinde etkili.

PAPALIK VE FİLİSTİN

Hristiyanlar tarihi süreçte Müslümanlar kadar Yahudilere de çok zulmettiler. Ama İngilizler eliyle İsrail’i kurduranlar ve bu gün destekleyenler de Hıristiyan ülkeler. Özellikle de Evanjelistler. Böyle iken Yahudiler Filistin’de Hıristiyanlara ve kiliselere de tecavüz halindeler.

Aslında Papalığın Gazze’de yapılan katliama daha gür bir sesle karşı çıkması gerekirdi. Geç olsa da sesiz kalınmasından iyidir. Ezher alimlerinin sesi soluğu çıkmadığı bir dönemde Papa’ya yine de teşekkürler.

MİRATHABER. COM -YOUTUBE-

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.