Gündem

Biden yönetimine tepki gösteren ABD Dışişleri çalışanı istifa etti

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Annelle Sheline, Biden’ın Gazze politikasına tepki göstererek istifa etti. Sheline, özellikle ABD’nin İsrail’e silah göndermesine karşı çıktı.

Sheline, Biden yönetiminin Gazze politikasını sert sözlerle eleştirdi. “Tüm dünyanın gözü önünde on binlerce Filistinli ölüyor ve görüldüğü gibi Biden buna destek oluyor.  İsrail’in sebep olduğu bu katliamlara göz yuman bir yönetime hizmet edemeyeceğim.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı çalışanı Annelle Sheline, Biden yönetiminin İsrail’e silah göndermesine tepki göstererek istifa etti. İnsan hakları savunucusu olarak ABD’nin itibarının Gazze savaşı sonrası neredeyse tamamen yok olduğunu belirtti. Sheline, CNN’de yayınlanan mektubunda, ABD yönetiminin Filistinlilere yönelik katliamlara somut bir tepki göstermediğini eleştirdi. Kendi gibi düşünen birçok kişinin olduğunu, sessizce ayrılmayı planlarken, iş arkadaşlarının “sesini bizim için de yükselt” dediklerini ifade etti. Bununla beraber çevresinden aldığı destekle kamuoyuna açıklama yapmaya karar verdiğini söyledi.

Annelle Sheline, ABD’nin “İsrail’in uluslararası hukuka uygun davrandığı” görüşünü eleştirdi. Bu durumun ahlaki zemin kaybına işaret ettiğini belirtti. İsrail’in insani yardımı engelleyip ABD’nin havadan gıda atmaya zorlaması, Biden yönetiminin Filistinlilere bakışını alaya aldığını ifade etti. Ayrıca, İsrail’e sınırsız silah gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu, bu konuda hem Demokratlar arasında hem de kamuoyunda ciddi tepkiler olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Annelle Sheline’in istifasına saygı duyduklarını ifade etti. Bakanlıkta İsrail ve Gazze konusunda farklı düşünenlerin varlığını kabul ederek, herkesin görüşünü dinlediklerini anlattı. “Farklı görüşleri dinleyip, politikanızı uygularken bunları göz önünde bulunduruyor musunuz?”. Sorusuna ise “İsrail’le alakalı tüm süreçlerin başkan ve bakanlık tarafından yürütüldüğünü söyledi.

2023’ün Ekim ayında buna benzer bir istifa daha gerçekleşmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Silah Tedariki Bölümünde Genel Müdür olarak çalışan Josh Paul, benzer gerekçelerle görevinden istifa etmişti. Ardından yönetim kademelerinde görev yapan yetkililer ortak bir mektup kaleme aldılar. Biden yönetimine “İsrail’e silah satışını durdurma” çağrısında bulundular.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Makale

AVRUPA İSLAMLAŞMAYA FRANSA’DAN BAŞLAYACAK (ENDİŞE!)

Kendine özgü laiklik anlayışıyla din ve devletin kesin hatlarla birbirinden ayrıldığı Fransa’da, 1950’lerde inşa edilen…

45 dakika ago
  • Gündem

Columbia Üniversitesi Mezunlarına İş Boykotu Tehdidi

Amerikan Yargıçlarından Columbia Üniversitesi Mezunlarına İş Boykotu Tehdidi.. Columbia Üniversitesi'nde yaşanan Filistin yanlısı protestolar, Amerikan…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

DUA ZAMANI “Günahları Senden Başka Kimse Bağışlayamaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Gündem

Gazze İçin Kampüsler Ayakta: Öğrencilerden Küresel İntifada Direnişi

Gazze İçin Kampüsler Ayakta: Öğrencilerden Küresel İntifada Direnişi ABD ve Avrupa'da Yükselen Soykırım Karşıtı Eylemler:…

3 saat ago
  • Gündem

Jeo Biden’dan Uyarı: “İsrail Refah’a Girerse, Silah Yardımı Kesilecek!”

Jeo Biden İsraili Uyardı: "Refaha Girilirse Silah Yardımı Durur!" ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Refah'a…

3 saat ago
  • Makale

BİRLİKTE YAŞAMANIN NEBEVİ ÖRNEĞİ: MEDİNE SÖZLEŞMESİ

Sosyal bir varlık olan insan, fıtratı gereği bir arada yaşamaya ihtiyaç duyar. Bütün inançlar, sistemler,…

4 saat ago