islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4236
EURO
34,7598
ALTIN
2.425,78
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ABD’li Yazar ve Aktivist King, Ramazana Girerken İslam’ı Seçti

ABD’li Yazar ve Aktivist King, Ramazana Girerken İslam’ı Seçti
12 Mart 2024 11:46
A+
A-

ABD‘li Yazar ve Aktivist King, Ramazana Girerken İslam’ı Seçti: İşte Detaylar”

Sosyal Medyada Yankı Uyandıran Anlık Karar

Jeffery Shaun King, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı verdiği mücadele ile tanınan Amerikalı yazar ve aktivist. Ramazanın başlangıcına sayılı günler kala Müslüman oldu. Sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan King, Texas’taki bir camide eşiyle şehadet getirerek Müslümanlığa geçiş yaptı….

Texas’taki Valley Ranch Islamic Center’da Düzenlenen Törenle İslam’ı Seçti

King, Ramazana bir gün kala Müslüman olduğunu açıklayadı. Texas’taki Valley Ranch Islamic Center’da düzenlenen özel bir törenle eşiyle birlikte İslam’ı seçti. Yazar, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı ve “Bizim için unutulmaz bir gün” ifadelerini kullandı. O anların video kaydı da dikkat çekiyor.

Filistin Desteği ve Sosyal Medya Paylaşımlarıyla Bilinen King’in Duygusal Anlatımı

King, yaptığı Filistin destek konuşmaları ve sosyal medya paylaşımlarıyla tanınıyor. Müslüman olduktan sonra ise duygusal bir açıklama yaptı. King, kalbinin en sevgili arkadaşları olan Gazzelilerle birlikte olduğunu vurguladı.

Jeffery Shaun King’in Hayat Hikayesi ve Aktivist Kimliği

ABD‘nin Kentucky eyaletinde doğup büyüyen King, lise yıllarında ırkçı saldırılara maruz kaldı. Ve bu deneyim onun hayatını etkiledi. Papazlık eğitimi aldıktan sonra “Cesur Kilise” adlı bir kilise kurarak dört yıl liderlik yaptı. Aynı zamanda birçok hak savunucusu örgüte destek verdi. King, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı çıkışıyla da dikkatleri üzerine toplamıştı.

King’in İslam’a Geçiş Kararı ve Dünya Müslümanlarıyla Birlikte Ramazan Ayı

King, Müslüman olduktan sonra dünya genelindeki diğer Müslümanlarla birlikte oruç tutacak olmanın heyecanını paylaştı. ABD’de ve dünyada yaşayan herkese selam gönderen King, “Bizim için dua edin, biz de sizin için dua edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABER YORUM

İslam ile müşerref olan Jeffery Shaun King ve eşi hanımefendiyi tebrik ediyoruz. Müslüman olduktan sonra King’in  “Az önce Müslüman olduk. Amerika’daki ve dünyanın geri kalanındaki herkese merhaba. Ben sizin için dua edeceğim, siz de lütfen bizim için dua etmeye devam edin.” paylaşımına istinaden de dua ediyor dualar bekliyoruz inşallah!

Yazar ve aktivist olan bu kardeşimiz, özellikle sosyal medyada son zamanlarda Filistin yanlısı İsrail karşıtı paylaşımlarıyla ön plana çıkmıştı. Demek ki İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırım, iki kişinin daha hidayete ermesine vesile oldu.

Jeffery Shaun King‘in İslamiyet’i seçmesi, üzerinde durulması ve önemsenmesi gereken bir konu aslında. Önemsenmesi gereken bir konu olmasına rağmen bizim medyamız, inci taneleri dizisine ya da dizide ki pavyon dansına verdiği önem ve değeri, King ve eşinin Müslüman olmasına veremedi. Bizim medyamız, King ve eşinin Müslüman olmasını, bir mankenin etek boyunu tartıştığı kadar tartışmayacak. Bilmem hangi sanatçının(!) burun estetiği ameliyatını konuştuğu kadar konuşmayacak King ve eşinin Müslüman olmasını…

İşlerine gelmez çünkü…

On yıllardan beri halkımızı diziler ile narkozlayıp, kalbinden “Allah ve Resulullah sevgisini” alan medya; İsrail aleyhtarı paylaşımlar yapan, Papazlık eğitimi gördüğü halde doğru yolu bularak Müslüman olan King ve eşini göremez ve haber yapamaz. Böyle bir haberi yapar, haberin üzerinde durarak gençlerimize örnek olması gayreti içine girerse, kendi kendine tezata düşmüş olur. Ve hatta laiklik bile tehlikeye girer…

Bizim medyamızın, her telden çaldığı için hangi dine mensup olduğunu pek bilemiyoruz ama şu ayeti bütün insanlığa hatırlatmak istiyoruz:

“Kim İslâm’dan başka bir din arama çabası içine girerse, bilsin ki bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o âhirette ziyan edenlerden olacaktır.” (Âli İmran 85)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM