islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Biden yönetimine tepki gösteren ABD Dışişleri çalışanı istifa etti

Biden yönetimine tepki gösteren ABD Dışişleri çalışanı istifa etti
28 Mart 2024 10:41
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Annelle Sheline, Biden’ın Gazze politikasına tepki göstererek istifa etti. Sheline, özellikle ABD’nin İsrail’e silah göndermesine karşı çıktı.

Sheline, Biden yönetiminin Gazze politikasını sert sözlerle eleştirdi. “Tüm dünyanın gözü önünde on binlerce Filistinli ölüyor ve görüldüğü gibi Biden buna destek oluyor.  İsrail’in sebep olduğu bu katliamlara göz yuman bir yönetime hizmet edemeyeceğim.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı çalışanı Annelle Sheline, Biden yönetiminin İsrail’e silah göndermesine tepki göstererek istifa etti. İnsan hakları savunucusu olarak ABD’nin itibarının Gazze savaşı sonrası neredeyse tamamen yok olduğunu belirtti. Sheline, CNN’de yayınlanan mektubunda, ABD yönetiminin Filistinlilere yönelik katliamlara somut bir tepki göstermediğini eleştirdi. Kendi gibi düşünen birçok kişinin olduğunu, sessizce ayrılmayı planlarken, iş arkadaşlarının “sesini bizim için de yükselt” dediklerini ifade etti. Bununla beraber çevresinden aldığı destekle kamuoyuna açıklama yapmaya karar verdiğini söyledi.

Annelle Sheline, ABD’nin “İsrail’in uluslararası hukuka uygun davrandığı” görüşünü eleştirdi. Bu durumun ahlaki zemin kaybına işaret ettiğini belirtti. İsrail’in insani yardımı engelleyip ABD’nin havadan gıda atmaya zorlaması, Biden yönetiminin Filistinlilere bakışını alaya aldığını ifade etti. Ayrıca, İsrail’e sınırsız silah gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu, bu konuda hem Demokratlar arasında hem de kamuoyunda ciddi tepkiler olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Annelle Sheline’in istifasına saygı duyduklarını ifade etti. Bakanlıkta İsrail ve Gazze konusunda farklı düşünenlerin varlığını kabul ederek, herkesin görüşünü dinlediklerini anlattı. “Farklı görüşleri dinleyip, politikanızı uygularken bunları göz önünde bulunduruyor musunuz?”. Sorusuna ise “İsrail’le alakalı tüm süreçlerin başkan ve bakanlık tarafından yürütüldüğünü söyledi.

2023’ün Ekim ayında buna benzer bir istifa daha gerçekleşmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Silah Tedariki Bölümünde Genel Müdür olarak çalışan Josh Paul, benzer gerekçelerle görevinden istifa etmişti. Ardından yönetim kademelerinde görev yapan yetkililer ortak bir mektup kaleme aldılar. Biden yönetimine “İsrail’e silah satışını durdurma” çağrısında bulundular.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.