islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3310
EURO
34,6890
ALTIN
2.407,49
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

BİDEN’IN DAVETİNDE GAZZELİ BİR ÇOCUĞUN MEKTUBU

BİDEN’IN DAVETİNDE GAZZELİ BİR ÇOCUĞUN MEKTUBU
8 Nisan 2024 09:00
A+
A-

 Biden’ın, geçtiğimiz Salı günü Beyaz Saray’da, aralarında Gazze’den dönen doktorların da bulunduğu Arap ve Müslüman kimseler için düzenlenen Ramazan iftarında, Washington’un İsrail saldırılarına verdiği desteği protesto etmek amacıyla çok sayıda katılımcı katılmayı reddetti.

Katılımcılar arasında yer alan, Gazze Şeridi’nden henüz dönmüş olan Dr. Thaer Ahmed’in ABD Başkanı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e, ailesini kaybeden Gazzeli kız çocuğu Hadeel Al-Najjar’ın mesajını iletti .

Al Jazeera, Dr. Thaer Ahmed tarafından teslim edilen, kız çocuğuna ait mektuba ulaştı. Mektupta çocuk, Amerikan başkanına ailesinin şehadetini, Refah’a varana kadar yerinden edilmeye devam ettiğini anlatmış ve Amerikan ordusunun yerinden edilmiş insanlarla dolu olan şehri işgal etmesinden korktuğunu ifade ediyordu.

Gazze’de faaliyet gösteren ve dünya çapındaki krizlere acil tıbbi müdahale sağlayan uluslararası kuruluş MedGlobal’ın üyesi olan Dr. Thaer, kendisinin ve meslektaşlarının, bölgede çalışan sağlık ekiplerine destek vermek üzere bu Nisan ayı sonunda Gazze’ye döneceklerini de söyledi. Öte yandan Washington Post ise Biden’ın ev sahipliği yaptığı kahvaltıya davet edilenlerin Gazze’deki savaş ve ABD yönetiminin politikalar konusunda görüşmek üzere ABD Başkanı ile toplantı talep ettiğini, Beyaz Saray’ın da bu öneriyi kabul ettiğini de bildirdi. Katılımcılar, Biden’a, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’a olası herhangi bir operasyonunu engellemesi çağrısında bulundu. Kaynaklara göre Biden, izleyicilere Gazze’de daha fazla sivil kaybının önlenmesi için elinden gelen her şeyi yapacağına dair güvence verdi.

ABD Başkanı ayrıca savaşa ilişkin bakış açılarını daha ayrıntılı olarak tartışmak üzere bir dizi katılımcıyı Beyaz Saray’daki genişletilmiş toplantıya da davet etti.

Bu sırada, Filistin davasını destekleyen bir dizi Arap ve Amerikalı aktivist, Biden’ın Ramazan iftar davetiyle aynı zamana Beyaz Saray önünde toplandı.

Aktivistler, Gazze halkına yönelik ablukanın kaldırılması için sloganlar attı.

ABD yönetiminin açıklamalarına karşılık tutarsız olan davranışlarını reddettiklerini, uluslararası yasaları ihlal eden, Filistinlileri aç bırakan, tıbbi tesisleri ve insani yardım çalışanlarını hedef alan İsrail’e verdiği desteği de reddettiklerini ifade ettikleri konuşmalar yaptılar.

HABER ÇEVİRİSİ: SONGÜL BAYLU

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

https://www.aljazeera.net/news/2024/4/3/%D8%B9%D8%A7%D8%AC%D9%84-%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%D9%84%D9%84%D8%AC%D8%B2%D9%8A%D8%B1%D8%A9-%D8%A5%D9%81%D8%B7%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D9%8A%D8%AF%D9%86-%D9%85%D8%B9

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.