islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4438
EURO
34,6353
ALTIN
2.383,77
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Muharrem Coşkun’dan Hükümete ‘Gazze’ ve ‘Kemalizm’ Tepkisi

Muharrem Coşkun’dan Hükümete ‘Gazze’ ve ‘Kemalizm’ Tepkisi
4 Nisan 2024 14:15
A+
A-

Akit TV sunucusu Muharrem Coşkun’dan hükümete ‘Gazze’ ve ‘Kemalizm’ tepkisi geldi.

– Gazze’de katliam sürerken siz çıkıp Alişan ile Cengiz Kurtoğlu ile miting yapıyorsunuz

– İnsanlar İsrail’in canını acıtacak bir icraat bekledi

– CHP’lilerden bile çok Atatürk demeye başladılar. Kemalizmi kutsamaya başladılar.

 

Muharrem Coşkun’dan Hükümete Sert Tepki: “Gazze” ve “Kemalizm” Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Gazze Katliamında Sessiz Kalan Hükümete Eleştiri

Muharrem Coşkun, İsrail’in Gazze’deki katliamlarının yaşandığı bir zamanda, hükümetin gündemindeki mitinglere sert eleştirilerde bulundu. Coşkun, İsrail’in Filistin halkına yönelik vahşi saldırıları karşısında Türkiye’nin daha etkin bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti. Hükümetin, bu acımasız saldırılara karşı sessiz kalarak, vatandaşların beklentilerini karşılamadığına dikkat çekti.

İsrail’e Karşı Güçlü Bir Tepki Beklentisi

Muharrem Coşkun, Türkiye’nin İsrail’in Gazze’deki katliamlarına karşı daha etkin bir politika izlemesi gerektiğini vurguladı. İnsanların İsrail’in canını acıtacak bir icraat beklediğini ifade etti. Coşkun, hükümetin bu konuda yeterli bir adım atmamasının tepkiyle karşılandığını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye’nin İsrail’e karşı daha güçlü bir tepki göstermesinin ve Filistin halkının yanında saf tutmasının önemine değindi.

“Kemalizm” Üzerine Artan Tartışmalar

Muharrem Coşkun, son dönemde Ak Partinin sıkça Atatürk’ü anmaya ve Kemalizmi övmeye başladığını belirterek, bu durumu eleştirdi.  Coşkun, bu çıkışıyla,  Kemalizm’in Türkiye’nin dinamiklerine aykırı olduğunu ve ülkenin gerçek sorunlarına çözüm getiremeyeceğini dile getirmiş oldu.

HABER YORUM

Doğru söze ne denir? Tabii ki de “Doğru” denir…

Muharrem Coşkun’un tepkilerine katılıyor ve söylediklerinin altına imzamızı da  atıyoruz.

Bir zamanlar, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir” diyenler, 7 Ekim 2023 Tarihinden bu yana, Gazze konusu ve  Filistin davasında, retorik bir dil kullanmaktan ileri gidemediler. Daha önceki yazılarımızda dile getirmeye çalıştığımız gibi, devlet olarak yapabileceğimiz çok şey vardı ama yapamadık ya da yapmadık…

Yapabileceklerimizden bir tanesi, elimizi çabuk tutup, ağzımızı yaymadan hareket etmeli ve Güney Afrika’nın yerinde biz olmalıydık. İsrail’e Soykırım davasını biz açmalıydık.

Yapabileceklerimizin ikincisi, İsrail ile olan ticaretin durdurulması ya da yavaşlatılması olmalıydı… Bu arada kimse bize, Filistin’de liman yok, Filistin’e İsrail üzerinden mal giriyor ukalalığında bulunmasın lütfen! 7 Ekim’den önce bu böyle olabilir ama sonrasında hiçte böyle olmadı. Eğer Gazze’ye, bizim gönderdiğimiz ticaret mallarımdan girmiş olsaydı, şu anda Gazze’de  insanlar, açlıktan ölmezdi. Bırakınız Gazze’ye ticaret malı girmesini, gönderilen yardımları bile sokmayan İsrail, yardım tırlarının etrafında toplanan insanları bile katletmekten çekinmedi ve çekinmiyor.

Yapabileceklerimizin üçüncüsü ise hepsinden önemliydi aslında… Kürecik Radar üssü kapatılmış olsaydı, İsrail denilen terör devleti, Gazze’yi bu kadar rahat vuramayacaktı.

31 Mart Yerel seçim atmosferine girildiği andan itibaren, başata hükümetimiz olmak üzere siyasilerimizin Gazze olayını unuttuğunu yazmış haberleştirmiştik. Maalesef de böyle oldu…. Seçim atmosferine girildiği andan itibaren Gazze ve Filistin davası unutuldu…

Muharrem Coşkun’a katıldığımız diğer konu ise, AK Partinin İstanbul mitinginin Cengiz Kurtoğlu şarkılarıyla yapılmış olmasıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gazze’de insanlar katledilirken buna nasıl izin verdiğini anlamakta zorlanıyoruz…

Ak Parti’nin “CHP’lilerden bile çok Atatürk demeye başlaması ve  Kemalizmi kutsaması” konusuna gelince…. Lütfen, aşağıda linkini verdiğimiz Ali Rıza Demircan hocamızın makalesini okumanızı rica ediyoruz.

GAZİNİN KUTLU YOLUNDA YARIŞA GİRMEK ÖYLE Mİ?

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM