islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5577
EURO
34,8540
ALTIN
2.428,98
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Bir Lübnan Klasiği: Başbakan Hariri

Bir Lübnan Klasiği: Başbakan Hariri

Mirat Haber Ajansı

Eski Lübnan Başbakanı ve Gelecek Hareketi’nin lideri Saad Hariri, yeni hükümeti kurmak için Lübnan başbakanı görevini üstlenmeye doğru ilerliyor. Bu Hariri başbakanlıkları dizisinde yeni bir sayfa. Öldürülen babası da uzun süre ülkenin başbakanlığını yürütmüştü. Lübnan anayasası, bağımsız milletvekilleri ve parlamento blokları da dahil olmak üzere parlamento üyelerinin başbakanlığa aday göstermesini şart koşuyor. Bunu takiben cumhurbaşkanı, parlamento başkanına danıştıktan sonra oyların çoğunu kazanan kişiyi yeni bir hükümet kurmak üzere görevlendiriliyor. Ülkede teamüllere göre başbakanlığa gelecek kişinin Sünni Müslüman, cumhurbaşkanının Katolik, meclis başbakanının da Şii Müslüman olması gerekiyor.

Lübnan’ın eski başbakanlarından ikisi, milletvekili Najib Mikati ve milletvekili Tammam Salam, parlamento başkan yardımcısı Elie Ferzli ile birlikte Hariri’nin yeni başbakan olarak aday gösterildiğini açıkladı. Mikati, Lübnanlı siyasi güçlerin gerekli reformları gerçekleştirebilecek, halkın ve uluslararası toplumun güvenini yeniden tesis edebilecek performanslı bir hükümet oluşturmak için birlikte çalışması umudunu dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.