islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3720
EURO
34,7986
ALTIN
2.439,34
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

Katil İsrail Bunu da Yaptı! Mezarlığa Saldırdı

Katil İsrail Bunu da Yaptı! Mezarlığa Saldırdı
4 Mart 2024 12:00
A+
A-

Katil İsrail Bunu da yaptı; Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar..

Katil İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını sonlandırmış değil. İsrail savaş uçakları Cibaliya Mülteci Kampı’nda daha önceki saldırılarda hayatını kaybeden yüzlerce Filistinlinin defnedildiği bir mezarlığı bombaladı. Saldırı sonrasında toprağın altından çıkan naaşların yeniden defin işlemleri başladı.

Gazze Şeridinin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı, İsrail savaş uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla bir kez daha gündeme geldi. Daha önceden bölgede gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybeden yüzlerce Filistinli bu kampın mezarlığında toplu halde defnedilmişti. Mezarlıkta yatan naaşlar, bombardımanın şiddetiyle toprağın altından yüzeye çıktı. Bu durum, bölgede yaşayan halkın yüreğine yeniden ateş düşürdü.

Mısır’ın başkenti Kahire’de devam eden ateşkes müzakereleri, Gazze Şeridi’nde yaşanan son gelişmelerle gölgede kaldı. İsrail ve Hamas arasındaki müzakereler, Ramazan ayı öncesinde bir ateşkes ilan edilmesi umuduyla sürdürüldü. Ancak Cibaliya Mülteci Kampı’na yapılan bu saldırı, ateşkes umutlarını zayıflatıyor. Ve bölgede gerilimin daha da artmasına neden oluyor.

Bombardımanın ardından Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki savunma ekipleri, naaşları yeniden defnetmek için yoğun çaba sarf ediyor. Topluluk içinde yaşanan bu trajedi, Gazze halkının direncini ve dayanışmasını bir kez daha gözler önüne seriyor. Öte yandan, saldırı uluslararası tepkileri de beraberinde getirdi. Dünya çapında birçok ülke ve insan hakları örgütü, mezarlığa yapılan saldırıyı yine sadece kınadı ve sivillere yönelik bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Cibaliya Mülteci Kampı‘nda yaşananlar, Gazze Şeridi’ndeki çatışmanın katliamın yalnızca bir yönünü temsil ediyor. Bölgedeki insanlar, barış ve güvenlik içinde yaşama umudunu hâlâ koruyor. Uluslararası toplumun desteğiyle, bölgede kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi hedeflenmekte. Gazze halkı, yaşanan acılara rağmen geleceğe dair umutlarını yitirmiyor. Ve adil bir çözüm için uluslararası toplumdan destek bekliyor.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: HAMAS, İsrail, Manşet