islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
ALTIN
2.423,37
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Bir Ülke Daha Türkiye’nin Kapısını Çaldı

Bir Ülke Daha Türkiye’nin Kapısını Çaldı
14 Ocak 2022 17:06
A+
A-

Fas basını ve Tactical Report haberine göre Fas, Türkiye’den yedi adet hücumbot ve bir adet ADA sınıfı korvet almak için müzakere masasına oturdu. Fas basınından Far-Maroc’un iddiasına göre Fas, Türkiye’den yedi adet Kılıç sınıfı hücumbot ve bir adet Ada sınıfı korvet alımı için masaya oturdu. İddialara göre müzakereler Ekim 2021’de başladı. Olası anlaşmanın bedeli 222 milyon dolar olarak belirtiliyor.

UKRAYNA VE PAKİSTAN’IN ARDINDAN FAS

Eğer iddialar teyit edilirse  ve satış gerçekleşirse Fas; Pakistan ve Ukrayna’nın ardından Türkiye’den MİLGEM ADA sınıfı korvet ihraç eden üçüncü yabancı ülke olarak tarihe geçecek. Fas’ın tedarik etmek istediği hücumbotların Kılıç-II sınıfı olacağı da iddia ediliyor. Far-Maroc, teslimatların 2022’nin ikinci yarısında başlayacağını dahi söylüyor.

Türkiye’nin envanterinde ise 9 adet Kılıç I/II sınıfı hücumbot yer alıyor. Kılıç sınıfı hücumbotlar diğer sınıf gemilerden tonaj olarak daha büyükler. Hücumbotlarda kullanılan silah sistemleri 76/62mm baş topu, çift namlusu 35mm’lik uçaksavar topu (Kılıç sınıfında çift namlulu 40mm’lik top vardır), Harpoon gemisavar füzesi ve Stinger füzesi şeklindedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.