islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İran’a BM Silah Ambargosu Sona Erdi

İran’a BM Silah Ambargosu Sona Erdi

Mirat Haber Ajansı

İran dışişleri bakanlığına göre, BM Güvenlik Konseyi (BM Güvenlik Konseyi) tarafından 2007 yılından bu yana İran’a uygulanan silah ambargosu Pazar günü sona erdi. İran’a ve İran’dan silah transferine, ilgili faaliyetlere ve finansal hizmetlere ilişkin tüm kısıtlamalar ve daha önce bir dizi İran vatandaşı ve askeri yetkiliye uygulanan BM üye devletlerinin topraklarına giriş veya bu bölgelerden transit geçişle ilgili tüm yasaklar otomatik olarak kaldırılmakta. Ancak bunlara rağmen Amerika kendi başına uyguladığı ambargoları kaldırmadı ve bu ambargoları gücü sayesinde diğer ülkelerin şirketlerini korkutmak için kullanıyor.

ABD, 2018’de 2015 nükleer anlaşmasından çekildikten sonra yaptırımları yeniden uygulayarak İran’a yönelik baskıyı artırmıştı. Bununla birlikte, 2020’nin başından bu yana, Trump yönetiminin İran’ın finansal kanallarını boğmak için bir başka “maksimum baskı” kampanyası ilan etmesiyle gerginlikler endişe verici şekilde arttı. Geçen ay, Güvenlik Konseyi tarafından silah ambargosunun uzatılması konusunda ABD talebinin reddedilmesinden sonra bile ABD, İran’a yönelik tüm BM yaptırımlarının eski haline getirdiğini duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.