islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Birleşmiş Milletler: Nijerya Krizinde 13 Milyon Ölebilir

Birleşmiş Milletler: Nijerya Krizinde 13 Milyon Ölebilir

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler (BM) Perşembe günü yaptığı açıklamada, COVID-19 salgının kuzeydoğu Nijerya’nın çatışmalarla karışan bölgelerinde halihazırda sıkıntılı olan insani durumu daha da kötüleştirdiğini bildirdi. Kuzeydoğu Nijerya’da on birinci yılına giren çatışma ve geçen yıl içinde krizden etkilenen Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde yaşanan şiddetli saldırıların artmasından BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) bir raporda bahsetti. UNOCHA, virüs salgınının durumu daha da kötüleştirdiğini ve en savunmasız olan çatışma ortasındaki nüfusa zarar verme riskini taşıdığını vurguladı.

Müslüman çoğunluğa sahip, resmi rakamlarda çeyrek milyar kişinin bulunduğu ancak tam nüfus sayısının bilinemediği dev Afrika ülkesi Nijerya’da ağırlıklı Müslümanların yaşadığı Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde şu anda en az 10,6 milyon insan ölmemek için hayati temel yardıma ihtiyaç duyuyor. Raporda, 2015 yılında koordineli insani yardım müdahalesinin başlamasından bu yana kaydedilen en yüksek seviye olduğu belirtildi. Eyaletlerin toplam nüfusu yaklaşık 13 milyon, yani her beş kişiden dördünün bir çeşit yardıma ihtiyacı var. Teşkilat, Nijerya’da, özellikle ülke içinde yerinden edilmiş kişiler için aşırı kalabalık kamplarda COVID-19’un yayılmasını engellemek için acil yardım çağrısında bulundu. UNOCHA, duruma değinilmemesinin, insanların çektiği acıların yanı sıra bölgesel istikrar ve kalkınma umutları açısından geniş kapsamlı yıkıma neden olacağı konusunda uyardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.