islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

UKRAYNALILAR “MEDENİ” SURİYELİLER “ŞOVMEN”

UKRAYNALILAR “MEDENİ” SURİYELİLER “ŞOVMEN”
28 Eylül 2023 10:27
A+
A-

Ülkemizde yaşayan Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılan Arap ve Müslüman düşmanlığı, zirve yapmış durumda.

Özellikle Sosyal medya platformlarında klavye kahramanları tarafından fütursuzca ve akıl dışı paylaşımlar yapılmakta, en basit olaylarda dahi İslam düşmanlığı yapmanın zemini oluşturulabilmektedir.

Klavye kahramanları bunu yaparken, adeta insanımızın aklıyla dalga geçmektedirler. Mesela Diyarbakır’da bir cami şadırvanını temizleyen Suriyeli genç “Şov Yapıyor” diye lanse edilirken, Ukraynalı Mülteciler Antalya’da çöp topladığında bunun adı “Medeniyet” olarak duyuruluyor.

Tabii ki de yerseniz…

Bu kadar basit bir olayda dahi ortaya konulan çifte standardı anlamak için herhalde üstün zekalı olmaya gerek yok. Ancak aynı kişi tarafından yapılan bu iki paylaşımı anlayamayan, işin arkasında ki amacı göremeyen gençlerimizin ve insanlarımızın varlığı da bir gerçek.

Ancak bütün bu olaylar bize bir kere daha gösterdi ki, Irkçılık politikalarıyla İslam ve Müslüman düşmanlığı yapan kişilerin, milliyetçilikle falanda alakaları yok.  Eğer alakaları olsaydı, geçmişte ecdadımız Osmanlının, dinine ve ırkına bakmaksızın mazlum ve mağdur olan herkese kapılarını ardına kadar açtığını bilirlerdi.

Bizler, Suriyeli kardeşlerimiz üzerinden İslam ve Müslüman düşmanlığı yapan müptezellere şu ayeti kerimeyi tekrar hatırlatmak istiyoruz:

“Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve ‘birbirinizi tanımanız ve tanışmanız’ için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk, renk, soy ve servetçe değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, haber alandır.” (Hucurat 13)

MİRATHABER.COM