islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5587
EURO
34,7723
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

BM: “Lübnan’da Hükümet Kurulması Hızlanmalı”

BM: “Lübnan’da Hükümet Kurulması Hızlanmalı”

Mirat Haber Ajansı

BM’nin Lübnan özel koordinatörü Lübnanlı yetkilileri Başbakan Hassan Diab ve kabinesinin istifasının ardından hızla yeni bir hükümet kurmaya çağırdı. BM temsilcisi Jan Kubis yaptığı açıklamada, Lübnan halkının özlemlerini karşılayan ve onların desteğini alan ve ülkenin karşı karşıya olduğu acil ve karmaşık sorunları çözebilecek yeni bir hükümetin kurulması çağrısında bulundu. Kubis, acil insani ihtiyaçların ve herhangi bir gecikme olmaksızın gerçekleştirilmesi gereken reformların sırada olmasın nedeniyle, uzun süreli bir hükümet boşluğundan kaçınmanın önemini vurguladı.

Ay başın bir depoda depolanıp ihmal edilen 2.750 ton amonyum nitrat stokunun tutuşması üzerine çıkan muazzam patlama, Beyrut Limanı’nı sarsmış, yüzlerce ölü binlerce yaralıya neden olmuştu. Patlama dalgası yakındaki binaları düzleştirip başkentte büyük maddi hasara neden olarak yüz binlerce insanı evsiz bırakmıştı. Olay, Lübnan’ın koronavirüs salgını ile birlikte ciddi bir mali krizle uğraştığı bir zamanda gelmişti. Diab ve hükümetinin istifasına rağmen şiddetli gösteriler devam etmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.