islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

BM: ‘Tapınak Tepe’ Değil Harem-i Şerif Denecek

BM: ‘Tapınak Tepe’ Değil Harem-i Şerif Denecek
9 Aralık 2019 15:39
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler, İngilizce’de Yahudilerin kullandığı şekilde Tapınak Tepe (Temple Mount) adı verilen Harem-i Şerif’e sadece Müslümanların kullandıkları adıyla atıfta bulunulması kararını verdi.  

Karar, BM New York’taki Dördüncü Komitesinden 154 olumlu, 8 olumsuz, 14 çekimser ve 17 eksiklik oyla geçti. Komitenin onaylaması beklenen 15’ten fazla metin içeren bir listeden, Cuma günü onaylanan sekiz Filistin yanlısı karardan biriydi. BM Genel Kurulu bu ay içinde metinler üzerinde nihai oylama yapacak.

Birleşmiş Milletler genel merkezinde görev yapan İsrail’in siyasi koordinatörü Ben Bourgel, BM üye devletlerinin Tapınak Tepe ifadesini kullanmasının neden bu kadar zor olduğunu sorgulayarak, karara katılmadığını belirtti. 

Son beş yıl içinde İsrail, Paris merkezli BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) içinde Harem-i Şerif adıyla atfa karşı çok sert bir mücadele vermiş ve son iki yıl içinde bunu etkisiz hale getirmişti. Benzer bir durumun BM’de de gerçekleşmesi mümkün.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.