islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BM Temsilcisi Suudlarla Yemen Ateşkesini Görüştü

BM Temsilcisi Suudlarla Yemen Ateşkesini Görüştü

Mirat Haber Ajansı

BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Abdrabbuh Mansur Hadi liderliğindeki sürgündeki Yemen hükümetiyle ateşkes önerisini görüşmek üzere Riyad’a gitti. Bu, şimdiden reddedilmiş olan öneriyi görüşmek üzere geçen aydan bu yana ikinci ziyareti. Griffiths, çabalarını Yemen hükümetine ateşkesi kabul ettirmeye yoğunlaştıracak. Suud yanlısı sürgündeki Yemen hükümeti sözcüsü, hükümetin egemenliğine ve sorumluluğuna saygı göstermediği için Temmuz ayında öneriyi reddettiğini söyledi. Yemen’de altı yıldır süren savaşı sona erdirmek için bir an önce kapsamlı bir ateşkes ve siyasi tartışmalar önerildi.

Fiili Yemen hükümeti olan başkent merkezli Husiler Sana ve Yemen’deki diğer bölgelere yönelik artan Suudi hava saldırılarını protesto etmek amacıyla birkaç hafta önce Griffith ile görüşmeyi reddetmişti. Mart 2015’te Suudi liderliğindeki Suud, Emirlikler, Mısır’dan oluşan sözde Arap koalisyonu, Sana’yı kontrol eden Husilere karşı Yemen’deki savaşı başlatmıştı. Koalisyon tarafından işlendiği iddia edilen birçok savaş suçu, uluslararası ve yerel STK’lar tarafından kayda alındı. BM yıllardır çatışmanın taraflarını ateşkesi kabul etmeye ikna etmeye çalışıyor, ancak başarılı olamadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.