islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4997
EURO
34,9321
ALTIN
2.433,52
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BM: Yemen’de Genç Kadın Birlikleri Oluşturuluyor

BM: Yemen’de Genç Kadın Birlikleri Oluşturuluyor

Mirat Haber Ajansı

BM destekli müfettişler, Yemen’deki isyancıların 34 genç kızı casus, sağlık görevlisi, gardiyan ve tamamı kadınlardan oluşan bir vurucu askeri gücün üyeleri olarak işe aldığına dair kanıtlar bulduğunu belirttiler. Raporda, ayrıca bu kızlardan bir bölümünün işe alımlarıyla bağlantılı olarak evlilik yaptıklarını zorlandıkları iddia edildi. Bulgular, İnsan Hakları Konseyi tarafından Eylül 2014’ten bu yana tüm taraflarca iddia edilen hak ihlallerini araştırmak üzere görevlendirilen uzmanlar grubunun Çarşamba günü üçüncü ve son raporunda geldi. Rapor 400’den fazla ifadeye dayanıyor ve esas olarak Temmuz 2019’dan Haziran 2020’ye kadar olan dönemi kapsıyor. Yemen çocuklarının bugünkü neslinin, çocuk yetiştirme, istismar ve eğitim dahil en temel insan haklarından mahrum bırakılmaları nedeniyle muazzam zarar gördüklerini ortaya koyuyor. Genel olarak grup, çeşitli taraflarca askere alınmış ve çatışmalarda kullanılmış 259 çocuk vakasını belgeledi.

Rapor, çatışmanın tüm taraflarının uluslararası hukuka veya Yemen halkının yaşamlarına, haysiyetine ve haklarına saygı göstermeye devam etmediğini belirtiyor. Ayrıca Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, İran ve Amerika Birleşik Devletleri gibi üçüncü ülkelerin silah tedarik etmeye devam ederek çatışmanın devam etmesine yardımcı olduklarını belirtiyor. BM ekibi, sivil nüfusa ve yardım çalışanlarına karşı kullandığı bilindiği için, bu ülkeleri bir kez daha çatışmadaki taraflara silah transferini durdurmaya çağırdı. Rapora göre, başta Suudi Arabistan ve BAE olmak üzere savaşa taraf olan ülkeler, savaş suçu teşkil edebilecek eylemlerde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.