islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4642
EURO
34,8748
ALTIN
2.439,26
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bosna iktidar partileri covıd-19 gölgesinde yerel seçimleri kaybetti

Bosna iktidar partileri covıd-19 gölgesinde yerel seçimleri kaybetti

Mirat Haber Ajansı

Bosnalılar, ülkenin bütçe krizi nedeniyle ertelenen 15 Kasım yerel seçimlerinde, koronavirüs enfeksiyonlarındaki artışın birçok seçmeni uzak tutabileceği endişesiyle oy kullandı. Yaklaşık 3,3 milyon seçmen, ülkenin iki özerk bölgesi olan Boşnak-Hırvat Federasyonu ve Sırpçık Cumhuriyeti’nin yanı sıra tarafsız Brçko bölgesindeki kasaba ve belediye meclislerini ve belediye başkanlarını seçti. Seçmenlerin yaklaşık yüzde 47’si sandıklar kapanmadan önce oy kullandı. Bosna-Hersek’teki koronavirüs vakaları ve buna bağlı ölümlerin sayısı son haftalarda keskin bir şekilde arttığı için, karantina altındaki vatandaşlara oy pusulası götürmek için düzinelerce mobil anket ekibi gönderildi.

İlk sonuçlar, hem Federasyon’daki Demokratik Hareket Partisi’nin (SDA) hem de Sırpçık Cumhuriyeti’ndeki Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakı’nın (SNSD) kalelerini muhalefete kaptırdığını gösteriyor. SNSD, bölgesel başkent Banja Luka’daki ana mevkiini kaybederken, SDA Saraybosna’daki beş büyükşehir belediyesinin tamamında büyük bir kayba uğradı. Srebrenitsa’da, Boşnak siyasi koalisyonu başkanı Moja Adresa (Adresim) partisi, Sırbistan sakinlerinin seçimlere yasadışı bir şekilde katılmak için Sırbistan sınırına çok uzak olmayan doğu Bosna kasabasına seyahat etmesini şikayet etti. Seçim günü, Srebrenica’da Sırp plakalı çok sayıda otomobil görüldü. Etnik olarak bölünmüş güneydeki Mostar kenti (Boşnaklar ve Hırvatlar arasında) 20 Aralık’ta ayrı ayrı seçimler yapacak. Mostar, yetkililerin Bosna Anayasa Mahkemesi’nin 2010 tarihli kararını uygulamamaları nedeniyle 2008’den beri belediye anketleri düzenlemiyor.

ETİKETLER: Yerel Seçim
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.