islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bosna’nın Otomotiv İmalat Sektörü Gelecekten Ümitli

Bosna’nın Otomotiv İmalat Sektörü Gelecekten Ümitli

Mirat Haber Ajansı

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerine yedek parça tedarik eden Bosna’nın yerli otomotiv endüstrisi, COVID-19 salgınından ağır darbe yedi. Ancak bazıları, gerilemenin çok ihtiyaç duyulan bir yapısal değişikliği teşvik ettiğini görüyor. Şu anda, Bosna’nın önemli otomotiv endüstrisi için zor zamanlar yaşanıyor. Almanya’daki büyük otomobil ve kamyon üreticilerine on yıllardır yaptığı parça tedarikçilerinin üretim noktası olan Bosna’daki fabrikalar, salgının ilk iki ayında üretimi yarıya indirirken, bu yıl gelirlerinde %14’lük düşüş gördü. Salgın, küresel ticaret savaşları ve elektrikli ve otonom araçlara geçişle tetiklenen küresel otomobil endüstrisinde erken bir yavaşlamanın üstüne geldi.

Olumlu yönden bakıldığında Bosna otomotiv sektörü çalışanlarının şu an için sadece yüzde yedisi salgın sırasında işini kaybetti ve birçoğu işe geri alındı. Bosnalı uzmanlar korona pandemisinin başka konularda da bir uyanma çağrısı olduğunu söylüyorlar. Dünya kalkınma trendlerini yakalamak istiyorlarsa dijitalleşmeye, otonom araçlara ve elektrikli araçlara geçmeleri gerektiğini fark ettiler. Bu nedenle, bazıları Japon Mitsubishi Motors ile 20 milyon BAM (90 milyon TL) yatırımı için bir anlaşma yaptı. Yatırım, 2021’in ortasına kadar elektrik motoru bileşenleri için yeni bir fabrika kuracak. Çin ve Hindistan ile kesintiye uğrayan tedarik hatları, Avrupalı ​​tedarikçiler için bir başka beklenmedik fırsat daha sundu. Çin ne kadar verimli olursa olsun, seyahat ve ulaşım kısıtlamaları göz önüne alındığında, acil isteklerde istenen zamanlara uyamıyor. Bu nedenle birçok şirket tedarik zincirlerini Doğu Avrupa’ya kaydırıyor. Bosnalı otomobil parçası üreticileri bu şansı kullanmaya hazır ve yeni taleple başa çıkmak için kapasitelerini genişletmeye çalışıyorlar. Salgına rağmen, bu yıl 2019’daki 4 milyar TL civarındaki geliri tekrar elde edeceklerini umuyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.