islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4391
EURO
34,7934
ALTIN
2.433,17
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

MSB’de Basın Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

MSB’de Basın Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
4 Nisan 2024 16:30
A+
A-

MSB‘de Basın Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. (TSK) Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarında son bir haftada 27 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Aktürk, terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 673 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, Suriye’de istikrarın sürdürülmesi ve sivillerin güvenli ortamda yaşamalarının sağlanması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısı, Türkiye’nin iç ve dış güvenliğine ilişkin önemli gelişmeleri ve operasyonları kamuoyuyla paylaştı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Ve son bir haftada Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde 27 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Türkiye’nin terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonlar kapsamında 1 Ocak 2024’ten bu yana toplamda 673 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini verdi.

Sınır güvenliğine ilişkin bilgiler de paylaştı. Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla sınırdan geçmeye çalışan kişilere yönelik operasyonlardan da bahsetti. 2’si terör örgütü mensubu olmak üzere 109 kişinin yakalandığını söyledi. Aynı zamanda 2 bin 109 kişinin ise sınırı geçmeye çalışırken engellendiğini belirtti. Yakalananların sayısının 2 bin 112’ye, sınırdan geçemeyenlerin sayısının ise 41 bin 521’e ulaştığını ifade etti.

Ayrıca, son bir haftada gerçekleşen operasyonlarda 114 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiği bilgisini de paylaştı.

MSB yetkilisi, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin katkısıyla TSK’nın etkinliğinin arttığını vurguladı. Bu alandaki başarıların Türkiye’nin savunma kapasitesini güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin NATO’nun aktif bir üyesi olarak güvenlikle ilgili konularda önemli bir platform olduğunu söyledi. Ve NATO’ya katkı sunmaya devam edeceğini ifade etti.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. MSB kaynakları, seçimlerde askerlerin toplu olarak oy kullanmasına ilişkin açıklama yaptı. Bu durumun Anayasal haklar çerçevesinde olduğunu ve askeri personelin belirli koşullar altında oy kullanabileceğini belirtti. Ayrıca, MSB’nin ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nin ziyaretinde Türkiye ile ABD arasındaki askeri ilişkiler ve savunma sanayi alanındaki işbirliği konularının ele alındığı bilgisini paylaştı. Bu kapsamlı bilgilendirme toplantısı, Türkiye’nin savunma politikaları ve uluslararası ilişkileri hakkında kamuoyuna detaylı bir görünüm sundu.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.