islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3803
EURO
34,7859
ALTIN
2.396,81
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

BÖYLE BİR DÜNYA SÜRDÜRÜLEMEZ

BÖYLE BİR DÜNYA SÜRDÜRÜLEMEZ
16 Ağustos 2023 10:48
A+
A-

Haberi okuyalım:

[ “Ukrayna’nın Batısında ve Doğusunda yaşam” başlığıyla paylaşılan video gündem oldu

Savaşın sürdüğü Ukrayna’da Odessa’dan gelen görüntüler izleyenleri şaşkına çevirdi. Plajda güneşlenen Ukraynalılar, müzikler eşliğinde dans edip tatilin keyfini çıkarttı.

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022’de başlayan savaş sürüyor. Odessa’dan gelen Ukraynalıların tatil görüntüleri, ülkede savaşın varlığını unutturdu.

Ülkenin doğusunda ise savaş görüntüleri gelmeye devam ediyor. Bir tarafta eğlence bir tarafta da ölen askerleri gömenlerin görüntüsü…]

DERECE FARKLILIKLARI OLACAK DA!

Allah insanları farklı özellikte yarattı. Elbette derece farklılıkları olacak. Temizlik işçisine de mühendise de, tarım işçisine de yöneticiye de ihtiyaç var. Ama erkek-kadın herkesin insanlık onuru korunmalı ve orta düzeyde ihtiyaçları karşılanmalıdır.

BİRİLERİ YERKEN DİĞERLERİ BAKMAMALI

Birileri faizlerini millete ödetecekleri kredilerle çokça kazanacak, diğerleri asgari ücretle çalışmak için iş arayacak.

Birileri sosyal çevresinin yardımıyla problemlerini çözecek, diğerleri çözümsüzlük içinde kıvranacak.

Birileri eğlencesine devam edecek, diğerleri ölümle burun buruna savaşacak.

Diğerleri her neyse de bir toplumda birileri eğlenceye zaman ayırabilirken diğerleri ölümcül savaş mecburiyetinde bırakılıyorsa sosyal çözülme, çatışma ve yıkım yakın demektir.

YILLAR ÖNCE ACIYI VE ÖFKEYİ YAŞADIM

Yıllar önce Kıbrıs çıkartması günlerindeydi. İstanbul Süleymaniye Camii’nde imam hatiptim. İl Müftümüz hocamız merhum Abdurrahman Şeref, savaşacak askerlere konuşmalar yapmak üzere çağrılabileceğimizi söyledi.

O tarihlerde Ordumuz bugün olduğu gibi İslam ile barışık değildi. Din subayının lafı bile edilemezdi. Derinden derine öfkelendiğimi hatırlıyorum. Din subayı olamayacaksınız ama istenildiği zaman can vermeye çağrılacaksınız.

İnançlarınızı özgürce yaşadığınız ülkeniz için savaşa da gidersiniz, şehid de olursunuz ama İslam’a saygı ve görevlendirmede adalet gerekir. Birileri cephede iken diğerleri eğlencede olmamalıdır.

Bu sebeple karar mercileri savaşı en son seçenek görmeli ve gerekiyorsa savaş için sevkiyata kendi çocuklarından başlamalıdır.

Rus-Ukrayna savaşı hepimize ibret olsun.

ARD

 

EĞLENCE     ÖLÜMCÜL SAVAŞ          UKRAYNA         GÖVLENDİRMEDE ADALET   DİN SUBAYI

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.