islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3659
EURO
34,6536
ALTIN
2.381,91
BIST
10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

FATİH ALTAYLI’NIN ULUMASI VE SALDIRGANLIĞI

FATİH ALTAYLI’NIN ULUMASI VE SALDIRGANLIĞI
16 Ağustos 2023 10:45
A+
A-

 

Halil Konakçı kardeşim bir İslam alimi değil. Bilgi düzeyi vasat bir İmam Hatiptir. Ama çoğunluğu oluşturan Diyanet camiası gibi meselesiz değildir.  Tarihle ilgilidir. Sorumluluğunu müdriktir. Yakın tarihimizde yapılan zulümleri dile getirir. Fatih Altaylı gibi mütecaviz görevli Atatürkçüleri derinden sarsar. Onda bir ölçüde kendi gençliğimin izlerini görürüm.

HALİL KONAKÇI DOĞRU KONUŞMUŞ

Halil Konakçı kardeşim Hatay ilimizle ilgili konuşmuş, doğruları dile getirmiş… Bu vadide Fatih Altaylı gibi müfterilerin kendisine yaptığı iftiralara vatansever bir mümin olarak öylesine cevaplar verdi ki dinlemekten derin zevk aldım ve kendisine dualar ettim. Bunun anlamı, bütün konuşmalarını; aktardığı bilgileri ve üslubunu onaylamak değildir.

Halil Konakçı kardeşimin üslubu, Fatih Altaylı mütecavizinin yanında zemzemle yıkanmıştır.

DEİST FATİH ALTAYLI ONAYLAYACAK DEĞİL YA!

Fatih Altaylı’nın  Halil Konakçı ile alakalı saldırgan konuşmasını izlediğimde merhum Hasan Karakaya kardeşimi hatırladım. Ona öylesi lazım da…dil nezaheti ile yükümlüyüz.

Fatih Altaylı’nın İslam ve bilgili-bilinçli Müslüman karşıtı bir deist olduğunda şüphem yoktur. Aateist dostu olduğu da  bir vakıadır. Kimden ve hangi kurumdan emir almıştır ve alıyordur bilemem ama onun selam bile veremeyeceği Cübbeli ile yaptığı programları unutmuş değiliz.

İnsanda haya olur, hurafelerini burada hatırlatmaya utandığım Cübbeli ile İslam’ı takbih için yaptığı aylar ve saatler süren programlarını unutmadık. Fatih Altaylı gibilerin istedikleri, diledikleri gibi kullanacakları Cübbeli gibi tiplerdir. Ali Rıza Demircan’ı ve Halil Konakçı’yı hazmedebilirler mi?

EZANLA OYNAYANLAR MİLLETİMİZDEN Mİ ONAY ALDILAR?

Devrimleri yapanlar ve ezanın orijinal dilini dipçikle değiştirenler, milletimizden mi onay aldılar. Fransızların Hatay’da  yapmadığı ve yapamadığını zaten Osmanlının bir parçası olan Hatay’ımızın ilhakından sonra yapmadılar mı; ezanı evrenselliğinden koparıp TANRI ULUDUR diye  zorla okutmadılar mı?

ATATÜRKÇÜLÜK VE LAİKLİK KAŞITI OLMAYANLAR?

Halil Konakçı bahane. Bunların bütün korkuları ilahiyat veya medrese kökenli Diyanet camiasının maaş esaretinden  kurtulup sorgulamaya başlamasıdır.

İkide bir şahsımı ve Halil Konakçıyı Atatürkçülük ve laiklik karşıtı olarak suçlarlar, suçlamalarına Cumhuriyet düşmanlığını da ilave ederler.

Oysaki yarı tapınılan Atatürkçülüğe ve Jakoben laikliğe karşıt olmayanlar, değil Müslüman , demokrat laik  bile olamaz.

İngilizler…Lozan’ın TBMM’inde onaylanmasından 65 gün sonra, beş yıldır sürdürdükleri işgali kaldırarak  İstanbul’dan güle oynaya ayrıldılar. Onların ayrılmasından  yirmi üç gün sonra Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet’in kurucularının amaçları, devrimleri ve yöntemleri ile sorunumuz varsa da…Doğası gereği demokrasiyi içeren Cumhuriyet ile sorunumuz olmadığını defalarca dile getirdik.

Kasımpaşa çocuğunu Cumhurbaşkanı yapan Cumhuriyet ile niçin sorunumuz olsun. Faiz karşıtlığında olduğu gibi Padişahçı olmamızı gerektiren bir Nas mı var?

DİYANETE ÇAĞRIM

1987 yılında 17 yıllık mensubunuz olan Ali Rıza Demircan’ı istifasından üç sene sonra 15 gün devamsızlık yaptığı gibi bir gerekçeyle ihraç ettiniz ama yemezler. Atatürkçü ve laik olamadığım için beni dışladınız. Gerekçeniz doğruydu. Ama âhiret var, aynı hatayı Halil Konakçı üzerinde denemeyin.

Gerçi ben,  biraz da tecrübelerimle örtüşmeyen safça değerlendirmeler yapıyorum ya, olsun, biz zahire göre  hareketle yükümlüyüz.

Ülkemizin incisi olan Hatay’ın depremzede Türk, Arap,  Kürt kökenli ve de Süryani halkına selam olsun.

Ali Rıza DEMİRCAN

 

 

 

 

Yorumlar
  1. Samim ters dedi ki:

    Yüreğinize sağlık Hocam. Masonlar ve Fatih Altayliya tokat gibi cevap işte budur.

  2. Ahmet Ziya İbrahimoğlu dedi ki:

    ❤️❤️❤️