islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Brunei’de Yapay Zeka Hackathon’u

Brunei’de Yapay Zeka Hackathon’u

Mirat Haber Ajansı

Borneo adası üzerindeki petrol zengini küçük Güneydoğu Asya Müslüman ülkesi Brunei, yapay zeka (AI) teknolojileri düşünüldüğünde akla ilk gelen yer olmayabilir, ancak ülke AI’daki ilk Gençler Brunei hackathonunu tamamlayarak akıllı bir geleceğe hazırlanıyor. Hackathon kısa sürede grup çalışmasıyla tamamlanan teknoloji geliştirme yarışmalarına verilen isim. Acorn Aspirations adlı kuruluş tarafından düzenlenen “Teens in AI” (Yapay Zekacı Ergenler)  girişimi, yeni nesil AI araştırmacılarına, girişimcilere ve liderlerine ilham vermeyi amaçlıyor. Program, gençlerin yapay zekaya erken girmesini ve bu alanda kalmasını sağlamanın yanı sıra gençlerin yapay zekayı, makine öğrenimini ve veri bilimini keşfetmeleri için bir platform sağlıyor. Brunei’nin Finans ve Ekonomi Bakanı Dr Hj Mohd Amin Liew Abdullah, Dördüncü Endüstri Devrimi (4IR) için hazır hale geleceklerini vurguluyor.

Yapay Zekacı Ergenler, gençlerin ilgisini çekmek için diğer etkinliklerin yanı sıra hızlandırıcılar, uzman rehberlik, görüşmeler ve şirket turları düzenlerken, Brunei’de yapay zeka odaklı bir sanal hackathon işine girmiş. On okuldan 53 genç ekipler oluşturdu ve “Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden” öne çıkan bir konuyu ele almak için yapay zeka alanında üretilen kendi çözümlerini geliştirmek üzere seçildi. Çözüm getirdikleri konular: akıl sağlığı, işsizlik veya finansal okuryazarlık. 10 ekip, ekiplere fikirlerini ve becerilerini tam teşekküllü, pratik çözümlere dönüştürmek için rehberlik edecek en az iki öğretmen ve bir dizi endüstri profesyoneliyle tasarım, kodlama ve yapay zekayı kapsayan sekiz günlük sanal atölye çalışmalarını tamamlayacaktı. Yarışmayı kazanan çözüm, akıl sağlığı akıllı telefon uygulaması “Mindspace” oldu. Yapay zekayı, kullanıcının stres düzeylerini yönetmeye yardımcı olacak öneriler üretmek için kullanmakta ve bu süreçte zihinsel sağlıklarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmakta. Başka bir akıl sağlığı uygulaması “Project Balmy” ikinci olurken, bütçeleme uygulaması “Little Banker”, gençlerin oyunlaştırılmış bir mobil format kullanarak ödeneklerini ve harcama alışkanlıklarını izlemelerine yardımcı olan bir uygulamayla üçüncü seçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.