islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Fransa’nın Yahudi Cumhurbaşkanı Adayı Tam İslam Düşmanlığı Yapıyor

Fransa’nın Yahudi Cumhurbaşkanı Adayı Tam İslam Düşmanlığı Yapıyor

Fransa cumhurbaşkanı adaylarından Eric Zemmour Pazar günü yaptığı ilk siyasi mitinginde haçlı dünyasının İslam alemine karşı açtığı “Büyük Savaş” olarak da adlandırdıkları Reconquista (Yeniden Fetih) sözü verdi. Zemmour Fransa’yı İslam ve Müslümanlardan temizleyeceğini söyledi. Yahudi olan Zemmour’un “kutsal Haçlı Savaşı”na gönderme yapması, Avrupa’da İslomofobia’nın geldiği durumu gösteriyor.

Zemmour, Paris mitingindeki konuşmasında, “Bu seçimi kazanırsam, bir başka iktidar rotasyonu değil, dünyanın en büyük ülkesinin yeniden fethi olacak” dedi.

Partisine, Haçlı ordusunun Osmanlı ordusunu İber Yarımadası’ndan yendiği ve Roma’yı İslam fethinden kurtaran Reconquista olarak adlandırılan “Yeniden Fetih” adını verdiğini söyledi.

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı mitingde Zemmur, ayrıca göçmen düşmanlığı ve Fransa’da yaşayan yabancılardan ekstra vergi alınacağı sözünü de verdi.

Zemmour adaylığını açıklamasından bu yana ilk açık alan konuşmasını yaparken, destekçilerinin de ırkçılık karşıtı tişörtler giyerek sandalyelere çıkmaya çalışan çok sayıda protestocuya saldırarak ağır dayak atmaya çalıştıkları gözlemlendi.

Fransa polisi ise, ırkçı faşist Zemmour taraftarları yerine insan hakları savunucusu ve ırkçılık karşıtı olanları zor kullanıp ters kelepçe takarak gözaltına alması dikkat çekti.

İslam’a ve göçe karşı kışkırtıcı açıklamalarıyla tanınan lider, hem Le Pen’in aşırı sağ seçmen tabanından hem de ana akım muhafazakâr sağdan destek görüyor.

Seçilirse göçü sıfıra indirmeyi ve aile şirketlerindeki veraset vergisini kaldırıp işçi sınıfı ve şirketler için vergileri azaltmayı hedefleyeceğini vaad eden Zemmour, ayrıca Fransa’yı NATO’nun askeri kanadından çekeceğini de söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.