islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5103
EURO
34,8802
ALTIN
2.431,29
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

BU ADAM İSLAM HUKUKU HOCASI VE ŞEYH! ÖYLE Mİ?

BU ADAM İSLAM HUKUKU HOCASI VE ŞEYH! ÖYLE Mİ?
6 Ekim 2023 13:00
A+
A-

 

Prof. Dr. Cevat Akşit’ten söz ediyoruz. Yıllar önce İslam Ceza Hukuku isimli kitabının ilk baskısını okuduğumda MİM koymuştum.

Şeyh olduğunu da duyardım. Bir iki konuşmasını dinleyince  sıradan bir hoca olduğunu anladım,. İlgi alanımın dışındaydı.

Son dönemlerde muhterem Hayrettin Karaman hoca ile ilgili  konuşmalarını da dinleyince  irfan yoksunu olduğu yargısına da vardım.

Hulâsa bu hocayı hiç sevemedim. Hem de ŞEYH olan bir hocanın sevilememesini eksiklik olarak gördüğüm için kendimi de kınardım.

Ama aleyhime bir tavrı kulağıma gelmediği için mutadım olduğu üzere kendisi ile ilgili konuşmadım/yazmadım.

Ödün vermemiş bir Müslümanım. İslam’ı bir hayat düzeni olarak gördüğüm ve yakın tarihin mezalimine karşı çıktığım için  Kamâl Atatürk’ün ithal ettiği laikliği ihlalden yedi defa yargılandım.

1922 sonrası Mustafa Kemal ile ilgili  yaklaşımın yansıttığı nifaka varan derin    gaflet ve cehalet nitelenemeyeceği için  şimdilik dilimi ve kalemimi koruyor, ehl-i iman ve tarikin tarihe not düşürmesi için haberi nakletmekle  yetiniyorum.

Ali Rıza Demircan

{ İslamcıların hocası Cevat Akşit’ten Atatürk dersi: Mustafa Kemal Paşa’ya minnet borcumuz var

Atatürk’e “Minnet borcumuz var” diyen Cevat Akşit, İslam’da kabir yapmanın olmadığını ancak Atatürk gibi ‘büyük’ şahıslara, gelecek nesillere örnek oldukları için anıt mezar yapılabileceğini dile getirdi.

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, yaptığı bir konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ü övdü.

İslam’da ‘büyük kişilere’ gelecek nesillere örnek olması için anıt mezar yapılabileceğini dile getirdi.

Cevat Akşit , “İslam’da kabir yapmak yok. Sadece büyük zatlar için. Gelecek nesillere örnek olur diye zararı yok. Onun için Mustafa Kemal Paşa’ya Anıtkabir yapılmış. Minnet borcumuz var.” dedi.

Milli Mücadele Dönemi’nde de Atatürk’ün her dinden ve kesimden kişileri birleştirip galip geldiğini de belirten Akşit, “Şeyhülislam’ını evliyasını dinsizini, dinsiz var Atatürk’ün etrafında, ilericisini gericisini buluşturmuş yumruk yapmış milleti, vurmuş ve denize dökmüş Yunan’ı.” ifadelerini kullandı.

Cevat Akşit’in konuşması şu şekilde;

“İslam’da kabir yapmak yok. Sadece büyük zatlar için. Gelecek nesillere örnek olur diye zararı yok. Onun için Mustafa Kemal Paşa’ya Anıtkabir yapılmış. Minnet borcumuz var. Gavura boyun eğmek dinen zillettir. Haramdır Müslüman’a zillet. Çok büyük adamlara gelecek nesillere örnek olsun hatırlasın diye Mustafa Kemal’den bahsettim. Zillete düşmüşüz gavura esir olmuşuz. Haram. Şeyhülislam’ını evliyasını dinsizini, dinsiz var Atatürk’ün etrafında, ilericisini gericisini buluşturmuş yumruk yapmış milleti, vurmuş ve denize dökmüş Yunan’ı. Bu akıl onun. Minnet borcu olduğumuz için ona anıt yaptık, böyle olalım diye. Mevlana’yı da anıyoruz örnek diye. Biz büyük adamları böyle anarız, örnek oldukları için gelecek nesilleri uyarsınlar diye.”

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. İbrahim Turgut dedi ki:

    Yazık!!!
    Bu gibileri bizi sukutu hayale uğraşıyorlar.Bir tek sebebi mazur gösterebilinir; acaba aklı başında mi acaba!