islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bu Arada İsrail Aya İndi

Bu Arada İsrail Aya İndi

İsrailli özel sektör konsorsiyum kuruluşu SpaceIL, kendi geliştirdiği bir ay aracıyla 1 Nisan Perşembe günü ay yüzeyine iniş denedi. Amerika, Rusya ve  Çin’den sonra bunu deneyen dördüncü ülke oldu.

Elon Musk’ın Tesla ve Boring şirketlerinin iştiraki olan SpaceX özel uzay ajansına ait Falcon 9 roketiyle dünyadan fırlatılan İsrail Baresheet uzay aracı Huzur Denizi bölgesine inecekti. Fakat araç iniş motorunun, ay yüzeyinin 10km üstünde arızalandığı bildirildi. 

İsrail aracı konsorsiyum haberine göre yumuşak iniş yapacağı Huzur Denizi üzerine çakıldı. Aracın tamamen otonom yani kendi başına karar verecek şekilde tasarlandığı ifade ediliyor.

Nihai noktada başarısız bile olsa 10 milyonluk İsrail’in aya inme kapasitesini göstermesi açısından ibret verici bir haber. Orta Doğu’daki 50 kat daha kalabalık ülkelerimiz de yeryüzündeki 180 kat daha kalabalık ümmetimiz de bu teknojilerin uzağında birbirimizi boğazlıyoruz.

TUSAŞ yönetim kurulu başkanı Profesör Oğuz Borat ve genel müdürü Doçent Temel Kotil’e bağlı olarak İTÜ Uzay Bilimleri Fakültesi’nin eski kadrosu temel alınarak, başında eski THY kalite direktörü Doktor Selman Nas olan bir uzay çalışmaları ekibimiz oluşturuldu. Ekibin gerek fırlatma roketi gerekse uzay araçları geliştirmesi bekleniyor. 

Türkiye kendi Göktürk haberleşme uydusuna rağmen her iki alanda da geri kalmıştı. Özellikle fırlatma roketlerinin aynı zamanda uzun menzilli balistik askerî füze olarak kullanıldığı düşünüldüğünde.

Müslümanlar olarak en ileriyi hedeflemek ve buna ermek için Kuran’da tarif edilen gerçek Müslümanlar gibi organize olup Kuran’da tarif edilen gerçek Müslümanlar gibi çalışmamız gerekiyor. Yoksa diğerlerinin elinde oyuncak olmaya devam ediyoruz.

Cemil Ufuk BAKIRÇAY

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

ETİKETLER: Spacex
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.