islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

BU FAİZ MİLLETİ DE DEVLETİ DE BATIRACAK

BU FAİZ MİLLETİ DE DEVLETİ DE BATIRACAK

Piyasa gerçeklerinin altında olmakla birlikte TUİK verilerine göre efe-tüfe ortalamasında yıllık enflasyon yüzde elli beş. Açalım: Bankalarda faizlere en yüksek getir şu anda 6 aylık vadeye veriliyor. Enflasyonun Mayıs ayında tepe noktasına ulaşacağı düşünülürse mevduatın gerçek getiri enflasyonun altında kalacak. Çünkü 100 bin lira günümüz şartlarındaki faizle 12 ay boyunca anapara+faiz olarak ancak 53 bin 890 lira getiri sağlıyor. Yani resmi enflasyonun altında.

KUMAR VE FAİZ DE FAYDA AZ ZARAR ÇOKTUR

Ünlü bir sanatçımız otuz beş yıldır kumar oynadığını, arada bir kazanılsa da kumarda kaybın kaçınılamaz olduğunu açıklıyor. Bu durum aslında hayatın Kur’ân’ı açıkladığını da gösteriyor. Çünkü Kur’ân,  kumarda küçük menfaatler sağlansa bile kalıcı zararın büyük olacağını bildirir. Okuyalım:

“Ey Muhammed! Sana, şarap ve benzeri sarhoşluk verici, uyuşturucu maddelerin, alkollü içeceklerin ve loto, piyango, bahis, kumar gibi şans oyunları oynamanın, şansa bağlı bir işlem sonucunda bir mal veya para kazanmanın hükmünü soruyorlar. De ki: “Gerek sarhoşluk verici maddeler ve gerekse kumar olsun, her ikisinde de büyük bir günah ve aynı zamanda insanlar için bazı küçük faydalar vardır. İçki ve kumarda insanları eğlendirme, ticarî hayatı canlandırma gibi birtakım nisbî faydalar bulunabilir. Fakat bunların günahları ve yol açtığı zararları, sağladığı faydalarından çok daha büyüktür…İşte Allah, güzelce düşünüp ibret alabilesiniz diye size âyetlerini böyle açık ve ayrıntılı bir şekilde bildiriyor.” (Bakara  219)

Kur’ân’da, faizlerin sonuçta  ekonomik zararlara sebebiyet vereceği, ahiretten önce dünyada da yıkım getireceği açıklanmaktadır:

“Allah, faiz ve tefecilikle elde edilen kazancı yani ribâyı mahveder-eksiltir, karşılıksız yardım olan sadakaları ise kat kat artırır. Nitekim faiz ve tefeciliğin yaygınlaştığı toplumlarda, çıkarcılık ve bencillik duyguları egemen olur. Sürekli sınıf çatışmaları, anarşi ve toplumsal bunalımlar yaşanır…”  Allah, nankörlüğe batmış günahkârların hiçbirini sevmez.” (Bakara 276)

DÜŞÜNÜLMESİ GEREKMEZ Mİ?

İnsan düşünmeden edemiyor. Mevzuata yüzde 54 faiz verilen bir ülkede ancak yüzde yetmişle verilebilecek faizli krediyi kim alarak yatırım yapacak? Yatırımın ve üretimin artırılamadığı ülkede ekonomi nasıl düzelecek?

Mevduatlar yüzde yetmişlerde kredi olarak verilemeyeceğine göre bankalarda biriken mevduatlar daha bir erimeyecek mi? Enflasyon nasıl düşecek?

Böylesi bir finans ekonomisi ancak ve ancak alınacak yeni yeni borçlarla sürdürülebilir. İyi de nereye kadar borç? BORÇ almaya devam eden ülke bağımsızlığını prangalamaz mı?

Biz, faizleri artırarak sonuç alındığına tanık olmadık. İyi de fatura hep millete çıkarılıyor. Millet de hiçbir  olumsuzluğu sorgulamıyor/sorgulayamıyor.

Yaratan’ın koyduğu düzenden sapanlar dünya ve ahiret kaybemeye mahkumdur.

MİRATHABER.COM  -YOUTUBE- 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.