islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5362
EURO
34,9531
ALTIN
2.456,46
BIST
9.884,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bu Otomobil Sadece 25 Bin TL’ye Satılacak!

Bu Otomobil Sadece 25 Bin TL’ye Satılacak!
3 Şubat 2022 10:03
A+
A-

Türkiye’deki otomobil fiyatları özellikle son 1 yıl içerisinde muazzam derecede arttı. İşin garip yanı ise artan fiyatların satışları durma noktasına getirmesine rağmen önemli bir adım atılmaması. Aslında bu durumu şu şekilde tanımlamamız mümkün. Normal şartlarda bir ürüne talep olmadığında fiyatının düşürülmesi beklenir. Aynı şimdi otomobil sektöründe olduğu gibi. Fakat nedense otomobil fiyatları bir türlü düşmüyor.

Elbette bu konuda bazı analistlerin umut vaat eden açıklamaları da yok değil. Bazı analistler ekonomideki rahatlamanın etkisiyle alt segmentteki modellerde yüzde 50’ye varan fiyat düşüşleri bekliyorlar. Tabi ki bu durum ikinci el otomobiller için geçerli bir varsayım. Neyse ki Türkiye’deki bu durum Çinli üreticilerin de ilgisini çekmiş durumda.

Malum, Çin’de bir çok otomobil üreticisi bulunuyor. Bu otomobil üreticilerinin büyük bir kısmı ise Çin özelinde üretimler gerçekleştiriyor. Yani herhangi bir ithalat söz konusu olmuyor. Fakat globalleşen dünyada Avrupa pazarında da boy göstermek isteyen Çinli üreticiler için en makul ülkenin Türkiye olduğu söylenebilir.

İddialara göre Çinli Changli ilk etapta Çin’de peynir ekmek gibi satan en ucuz modeli J10’u Türkiye pazarında satışa sunacak. Çin’de tüm vergilerle birlikte 1230 dolara satışa sunulacak olan modelin Türkiye fiyatı da büyük merak konusu. Fakat basit bir hesap ile bu modelin ülkemizde 25 bin TL civarında bir etikete satılacağını söyleyebiliriz. Çünkü J10 elektrikli bir model.

Elektrikli modellerdeki ÖTV oranı düşük olduğu için J10’un fiyatı da beklentilerin altında olacaktır. Peki bu otomobil 25 bin TL’ye bizlere ne gibi özellikler sunacak?

J10 hacim olarak sizlerin de tahmin edebileceği üzere ufak bir otomobil. Yani şehir için kullanım için gayet ideal bir model diyebiliriz. Aracın maksimum hızı ise saatte 35 kilometre. Bu hızın günümüz şartlarına göre biraz düşük kaldığı aşikar. Fakat 25 bin TL verip aldığınız otomobilden de hız rekorları kırmasını bekleyemezsiniz. Önde bir arkada 2 kişi olmak üzere otomobilde toplam 3 kişi yolculuk yapabiliyor. Elbette otomobildeki ağırlık arttıkça menzil de azalıyor.

Dip not olarak belirtelim. Changli J10 ile ilgili bu bilgiler şimdilik bir söylentiden, iddiadan ibaret. J10 olur da ülkemizde satışa sunulursa hayli başarılı bir çizgiye çıkacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.