islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bu Yıl Hamsiye Doyacağız

Bu Yıl Hamsiye Doyacağız

Samsun’da artan hamsinin kilosu 10 liraya kadar gerilerken tezgahlarda azalan palamudun tanesi ortalama 15 liradan satılıyor.

Tarihi Saathane Meydanı’nda balıkçılık yapan Onurcan Köse, hamsinin bollaştığını, fiyatının ise uygun olduğunu söyledi.

Hamsinin geçen sene bu kadar bol olmadığını, palamudun daha çok olduğunu dile getiren Köse, “Herkes hamsi almaya geliyor. Geçen sene yiyemediler bu sene bol bol hamsi yiyorlar. Şimdi tam hamsi zamanı. Fiyatları 10 liraya kadar düştü. Yılbaşına kadar böyle gider.” ifadelerini kullandı.

Balıkçı Kurtça Aydın, havaların soğuması, yağışların başlamasıyla birlikte hamsinin de arttığını söyledi.

Karadeniz’de hamsinin ayrı bir öneme sahip olduğuna işaret eden Aydın, “Vatandaşın kıyması hamsi. Bir kilo hamsi alıyor vatandaş 3-4 kişi doyuyor. Karadeniz’de hamsi bol. Palamut olmadı hamsi var bu sene. Millet bol bol hamsi yiyecek.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.