islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HACCA KARŞI ÇIKMA GERİCİLİĞİ

HACCA KARŞI ÇIKMA GERİCİLİĞİ
8 Haziran 2023 15:25
A+
A-

Cumhuriyet gazetesinde alıntıladığımız Safa Uyar kaynaklı 8 Haziran tarihli yorumlu haber şöyle:

{ TSK’ye hac yazısı

MSB, kuvvet komutanlıklarına hacca gitmek isteyenlerin isimlerini bildirmesi için yazı gönderdi. Emekli komutanlar, isteyenin bireysel olarak hacca gidebildiğine işaret ederek uygulamaya tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Personel Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs’ta kuvvet komutanlıklarına “hac” konulu yazı gönderdi. Yazıda, Suudi Arabistan Krallığı’nın 2023 hac dönemi için bakanlık personeli ve eşlerinden hacca gitmek isteyenlere sınırlı sayıda kontenjan ayırdığı belirtilerek, gitmek isteyenlerin isimlerini bildirmesi istendi. Kuvvet komutanlıkları da yazıyı kurum içinde paylaştı. }

YORUMUMUZ

Hac, İslam’da şartları gerçekleştiğinde ve ömürde bir defa yapılması farz kılınan bir görevdir. Sağlığa, bedeni güce ve parasal imkânlara bağlı şartlar örneğin 15 yaşında da, yetmiş yaşında da gerçekleşebilir.

Hac İnsanlık hayatının başladığı Mekke merkezli bir ibadettir. İnsanlık için kurulmuş ilk mabed olan Kâbe’nin tavaf edilmesi de hac görevleri arasındadır.

Suudi Arabistan Krallığı 2023 hac dönemi için bakanlık personeli ve eşlerinden hacca gitmek isteyenlere sınırlı sayıda kontenjan ayrıldığı için bakanlık bir duyuru yapmıştır. Yapılan, temel insan haklarından biri olan ibadet hürriyetinin kullanımına katkıdır.

“Emekli komutanlar, isteyenin bireysel olarak hacca gidebildiğine işaret ederek uygulamaya tepki göstermesi “ tam bir ilkellik ve devrim yobazlığıdır.

Milli Savunma Bakanlığı’nda Haccın sözü bile edilemezken, inanç yoksunu baskıcı laikler bu günkü özgürlükçü ortamı içselleştirememektedirler. Çare yok onlar da medenileşecekler.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.