islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4720
EURO
34,8866
ALTIN
2.432,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

İsrailli Keskin Nişancılar Filistinlileri Katlediyor

İsrailli Keskin Nişancılar Filistinlileri Katlediyor
14 Şubat 2024 14:30
A+
A-

Kİsrailli Keskin Nişancılar Filistinlileri Katlediyor. İsrail Keskin Nişancılarından Hedef Alınan Hastanelerde Kanlı Saldırı: Üç Ölü, 10 Yaralı

Gazze Şeridi’nde, İsrail’e bağlı ordu tarafından gerçekleştirilen acımasız saldırılar sürüyor. İsrail ordusu Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesine ateş açtı. İsrailli keskin nişancıların ateşi sonucu 3 Filistinlinin yaşamını yitirdi. 10 kişi de  yaralandı. 7 Ekim’den bu yana süregelen İsrail saldırılarında, Gazze Şeridi’nde 28 bin 473 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Nasır Hastanesi’nin İsrail ordusu tarafından kuşatıldığını belirterek, hastane çevresinde konuşlanan İsrailli keskin nişancıların ateşi sonucu 3 Filistinlinin öldüğünü ve 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Bu saldırılar, 12 Şubat’ta Nasır Hastanesi’nde 7 Filistinlinin öldürülmesi ve 14 kişinin yaralanmasının ardından gerçekleşti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 11 Şubat’taki açıklamasında, İsrail güçlerinin Han Yunus’ta kuşatma altında tuttuğu Nasır Hastanesi çevresindeki çatışmaların, hasta ve sağlık personelinin güvenliği konusunda derin endişe yarattığını ifade etmişti.

Gazze Şeridi’nde İsrail ordusunun yürüttüğü saldırılar, halkı açlık ve susuzlukla baş başa bırakıyor. Buna bağlı olarak insanlık felaketine neden oluyor. İsrail’in 131. gününde devam eden saldırılar, Nuseyrat Mülteci Kampı’nda bir evin ve Deyrul Belah’ın doğusundaki bir mevzinin hedef alınmasıyla sürdü. Saldırılarda, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybederken, birçok kişi yaralandı.

Han Yunus kentinin El-Karara bölgesine İsrail’e ait helikopterlerden ateş açıldığı, El-Megazi Mülteci Kampı’nın doğusuna yoğun ateş açıldığı belirtildi. Gazze kentinin kuzeyindeki El-Cela Caddesi’nde ise İsrail güçlerinin sivil bir aracı hedef alması sonucu, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 6 kişi yaşamını yitirdi.

Ez-Zeytun Mahallesi’nde İsrail’e ait insansız hava araçları tarafından Ali bin Ebi Talib Camisi çevresinin hedef alınması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

HABER YORUM

İsrail, mertçe savaşacak karaktere sahip bir devlet değil…  Bu sebeple de, bombalayarak öldüremediği Filistinlileri, keskin nişancılarla hastane yolunda ya da hastanede katlediyor. Çoluk çocuk, kadın erkek demeden yapıyor bunu… Aslında, bu yaptıklarıyla da cibilliyetini ve karakterini gösteriyor.

Yani;

“Ben hainim” diyor…

“Karaktersiz ve şeref sizim” diyor…

“Ben korkağım, öyle çıkıp şereflice ve onurluca Hamas’la savaşamam” diyor…

Biz de onlara;

“Sizin şeref ve haysiyet yoksunu olduğunuzun farkındayız” diyoruz..

“Ne yaparsanız yapın, Filistin topraklarında işgalci ve katil konumundasınız” diyoruz…

“Gün gelecek, bu yaptıklarınızın hesabı sorulacaktır” diyoruz…

Ey Yahudiler! “kendi öz evlatlarınız gibi tanıdığınız” (Bakara 146) ama inadınızın esiri olarak kabul etmediğiniz Hz. Muhammed’e  (SAV) indirilen vahiyde, insan katli konusunda  bakınız hangi ayetler var?

“İşte bunun için, İsrailoğulları’na ve dolayısıyla size şöyle emrettik: “Her kim, bir cana kıymamış veya yeryüzünde yol kesme, eşkıyalık, ırza tecavüz ve benzeri fesat çıkarmamış bir insanı haksız yere öldürecek olursa, adeta bütün insanlığı öldürmüştür. Kim de cinayeti engelleyerek bir hayat kurtarırsa, adeta bütün insanlığı kurtarmıştır.”

“Ama İsrailoğulları, öğüt ve uyarıları dinlemedi. Elçilerimiz onlara, hakikati ortaya koyan nice mucizeler ve apaçık belgeler getirmiş olmalarına rağmen, yine de içlerinden birçokları, yeryüzünde azgınlık etmekten ve cinayet işlemekten bir türlü vazgeçmediler. Öğüt ve uyarılarla uslanmayan bu gibi azgınları, ancak cezalarla durdurabilirsiniz.” (Maide 32)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-