islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Fransa, Lübnanlılara ‘krizden çıkmayı önledikleri için’ yaptırım uyguladı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Paris’in yolsuzluk iddiaları nedeniyle belirli Lübnanlı devlet adamlarının, ülkeye giriş kısıtlamaları getirmeye başladığını veya Lübnan’ın uzun süren siyasi krizine çözüm bulma çabalarını aksattığını ifade etti.

Fransa, Lübnanlılara ‘krizden çıkmayı önledikleri için’ yaptırım uyguladı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Paris’in yolsuzluk iddiaları nedeniyle belirli Lübnanlı devlet adamlarının, ülkeye giriş kısıtlamaları getirmeye başladığını veya Lübnan’ın uzun süren siyasi krizine çözüm bulma çabalarını aksattığını ifade etti.

Mirat Haber Ajansı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Paris’in yolsuzluk iddiaları nedeniyle belirli Lübnanlı devlet adamlarının, ülkeye giriş kısıtlamaları getirmeye başladığını veya Lübnan’ın uzun süren siyasi krizine çözüm bulma çabalarını aksattığını ifade etti. Le Drian, önlemleri açıklarken hedef alınan kişilerin isimlerini vermedi. Ancak yorumları, geçen yıl Ağustos ayında Beyrut limanında meydana gelen ölümcül patlamanın ardından Lübnanlı yetkililere ülkede reform yapmadıkları için yaptırımlar uyguladığına dair Fransız hükümetinin ilk resmi teyidi oldu.

İki diplomat, bir isim listesinin bir araya getirildiğini ve insanların haberdar edildiğini doğruladı. Le Drian, krizden çıkış yolunu tıkayan Lübnanlı siyasi figürler üzerindeki baskıyı artırmak için hangi araçların kullanılabileceği konusunda Fransa’nın Avrupalı ​​ortaklarıyla görüşmelerin çoktan sürdüğünü belirtti. Tıkanmadan sorumlu olanların hareketsiz kalmayacağımızı anlamaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Açıklama, Lübnan’daki Fransız büyükelçisinin ülkedeki Bekaa Vadisi’ni ziyaret etmesi ve burada Paris’in desteğini yinelemesi sonrasında geldi. Başbakan Hassan Diab’ın bekçi hükümeti, 4 Ağustos’ta Beyrut limanında 200’den fazla kişinin ölümüne neden olan ve yerleşik yönetici sınıfa karşı protestoları ateşleyen patlamanın ardından istifa etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, patlamadan sonra Lübnan’da radikal reform çağrısında bulundu ve eski Fransız mandası topraklarında değişiklik olmamasından ötürü kızgınlığını dile getirdi. Macron, Lübnanlı siyasetçilere, Lübnan’ı mali krizinden çıkarmak için acil reformlar üzerinde çalışabilecek, partizan olmayan uzmanlardan oluşan bir hükümet kurmaları için baskı yapıyor. Ancak Lübnanlı siyasetçiler yeni kabinenin şekli,  boyutu ve hangi bakanları kimin seçeceği konusunda tartışmaya devam ederken, bu çabalar duvara tosladı. Lübnan Başbakanı adayı Saad Hariri ve Cumhurbaşkanı Mişel Aoun, aylar süren çıkmazdan sonra, ülke daha derin bir ekonomik krize gömülürken, yeni bir hükümet kabinesini defalarca kabul edemediler.

ETİKETLER: Emmanuel Macron
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.