islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5214
EURO
34,7856
ALTIN
2.420,98
BIST
9.711,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
°C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Burkina Faso’da Darbe Teşebbüsü

Burkina Faso’da Darbe Teşebbüsü

Bir grup askerin çalışma şartları nedeniyle isyan başlatması üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diğer yandan hükümet, darbe girişimini yalanlamasına rağmen dün gece sokağa çıkma yasağı ilan etti. Pazar günü ve gece boyunca başkentte yoğun silah sesleri duyulduğu kaydedildi.

Devlet yayın kuruluşu Radiodiffusion Television du Burkina’da yapılan hükümet açıklamasında vatandaşların sokağa çıkma yasağına uymaları ısrarla talep ediliyor.

Amerika’nın Sesi ile paylaşılan bir ses kaydına göre askerlerin talepleri şöyle sıralandı:

Ülkenin en üst düzey askeri komutanının değiştirilmesini, mevcut asker sayılarına ilaveler yapılmasını, yaralanan ve öldürülen meslektaşlarının ailelerine daha iyi destek verilmesini talep ettiler.

Savunma Bakanı General Aime Barthelemy Simpore, devlet televizyonuna hükümetin askerlerin tam olarak ne istediğini anlamaya çalıştığını söyledi.

Simpore ayrıca, Başkan Roch Marc Christian Kabore’nin tutuklandığını da yalanladı.

Pazar günkü gelişmeler, Kabore’nin hükümetinin komşu Togo ve Fildişi Sahili’ni tehdit eden yayılmakta olan bir isyanla mücadele etmedeki başarısızlığına ilişkin şikayetlere yanıt olarak askeri liderliği değiştirme  sözü vermesinden aylar sonra geldi.

Bu ayın başlarında da bir düzine asker darbe planlama şüphesiyle tutuklandı.

İsyancılar, Burkina Faso’nun ana gelir kaynağı olan altın madenciliği işletmelerini de hedef aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.