islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hindistan’da Müslümanlara Yönelik Soykırım Çağrıları Yapılmaya Devam Ediliyor

Hindistan’da Müslümanlara Yönelik Soykırım Çağrıları Yapılmaya Devam Ediliyor
23 Aralık 2021 13:35
A+
A-

Hindistan’da Müslümanlara yönelik soykırım çağrıları yapılmaya devam ediliyor

Dünyadaki en fazla Müslüman nüfusu oranına sahip ülkesi olan Hindistan’da Hindu politikacılar açıkça Müslümanlara saldırı ve soykırım çağrısı yapıyorlar.

Hindistan’da iktidardaki radikal Hindu ‘Hindistan Halk Partisi’ (BJP) yöneticilerinin sıklıkla ülkedeki Müslümanların yok edilmesine yönelik çağrılarda bulunduğu halde haklarında hukuki bir işlem başlatılmaması tepki çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan’daki çok sayıda radikal Hindu siyasetçi ve din adamı Hindistan’ın kuzeyindeki Haridvar şehrinde ‘Dharma Sansad’ (Dini Meclis) etkinliğinde toplandı. Bu etkinlikte Hinduizm’den çok katılımcılarca İslam ve Müslümanlara karşı duydukları nefretin ifade edilmesi dikkat çekti.

“İSLAM VE MÜSLÜMANLAR HİNDİSTAN İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT”

Ashwini Upadhyay ve Udita Tyagi gibi BJP’nin önemli isimleri de bu toplantıda İslam ve Müslümanların Hindistan için en büyük tehdit olduğuna yönelik konuşmalar yaptılar.

Bazı BJP’liler konuşmalarında Hindistan’daki Müslümanlara karşı açıkça şiddet uygulanması çağrısında bulunurken katılımcılar Hindistan’daki Müslümanların yok edilmesine dair sloganlar attılar.

BJP destekçisi ve Hindu din adamı olan Raksha Sena ise bu toplantıdaki konuşmasında Hindistan’daki Müslüman azınlığın Hinduları katliamdan geçirmek ve tarihte olduğu gibi yeniden iktidara gelmek üzere hazırlık içerisinde olduğunu ileri sürdü.

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SOYKIRIM ÇAĞRILARINA HERHANGİ BİR CEZA VERİLMİYOR

BJP liderlerinin ve destekçilerinin kamuoyuna açık olarak düzenlenen bu gibi toplantılarda ve sosyal medya hesaplarında Müslüman azınlığa soykırım çağrılarına rağmen hukuki bir işlemin yapılmaması Hindistan’daki Müslümanların tepkisini çekiyor.

Hindistan Müslümanları bu soykırım çağrılarının cezalandırılmamasının Hindu çetelerinin Müslümanlara karşı işlediği suçları kışkırttığını ifade ediyorlar.

HİNDİSTAN’DAKİ MÜSLÜMAN NÜFUS NE KADAR?

Nüfusu yaklaşık 1,4 milyar olan Hindistan’da resmi rakamlara göre 220-230 milyon, gayri resmi rakamlara göre ise yaklaşık 300 milyon Müslüman bulunuyor.
Bu rakamla Hindistan dünyanın en çok Müslüman nüfusa sahip ülkesi olsa da ülkede 1 milyarı aşan Hindu nüfus sebebiyle Müslümanlar ülkede sayıca azınlık konumunda yer alıyor. 19. yüzyıla dek yüzlerce yıl Hindistan Müslümanlar tarafından yönetilmişti.

Hindistanlı Müslümanlar devamlı baskı altında yaşam sürdüklerini fakat 2014’te başlayan BJP iktidarının hem bu baskıları artırdığını hem de bu yeni dönemde Müslümanların hayatın her alanında radikal Hinduların yoğun saldırılarına maruz kaldığını dile getiriyor, diğer ülkelerdeki Müslümanların Hindistan’a bu konuda siyasi baskı uygulamaları talebinde bulunuyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.