islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
34,9797
ALTIN
2.428,46
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Hafter’den doğu Libya’da asker seferberliği

Hafter’den doğu Libya’da asker seferberliği

Mirat Haber Ajansı

Libya askeri anlaşmasından bir ay sonra darbeci general Halife Hafter’in milisleri, paralı askerlerin Sirte-Cufra ekseninin ön cephelerinden tahliye edilmesini gerektiren anlaşmanın koşullarını uyguladığına dair hiçbir belirti göstermedi. Tam tersine Hafter, Sirte şehrinin batı ve güney cephelerinde askerleri ve yabancı paralı askerleri seferber etme çabalarını yeniden başlattı. Bu arada, 5 + 5 Ortak Askeri Komisyonu (JMC) Cenevre ateşkes anlaşmasının uygulanmasını denetlemek için daimi karargahında toplantılar düzenliyor. Bu, Sirte-Jafra Kurtuluş Operasyonları Odası Komutanı Tuğgeneral İbrahim Beytülmal tarafından doğrulandı. Müttefikler, hükümet güçlerinin, Hafter milislerinin Sirte’nin güney ve batısındaki geniş hareketlerini tespit ettiğini ve paralı askerlerin ve silahların seferberliğini izlediğini söylediler.

23 Ekim’de Cenevre’de imzalanan 5 + 5 askeri anlaşma, savaşan tarafların kapsamlı bir ateşkese tam olarak uymalarını, Sirte ve Jafra’da konuşlu kuvvetlerin kamplarına geri dönmelerini ve paralı askerlerin ülke içinde sınır dışı edilmesini içeriyordu. 90 gün. Bu anlaşmanın ardından JMC, Sirte’deki daimi karargahında bir başka görüşme için Tripoli’nin 400 kilometre güneybatısındaki Gadames kasabasında verimli bir toplantı düzenledi. Toplantıda, başta askeri ve güvenlik alt komitelerinin kurulması olmak üzere Cenevre anlaşmasının uygulanmasına yönelik düzenlemeler yapıldı. Hükümet güçleri ayrıca, Hafter’in yakın zamanda yeni Sırp kundağı motorlu çoklu roketatar LRSVM Morava’yı satın almasıyla ilgili medyada çıkan yeni haberlerden endişe duyuyor. Bu, 14 Kasım’da Hafter milislerine bağlı Tarık bin Ziyad Taburu tarafından düzenlenen canlı ateş testinde ortaya çıktı. Bu gelişmeler, Hafter’in yeni bir çatışma turuna hazırlandığını ve Birleşmiş Milletler ambargosuna rağmen BAE’nin Hafter’in güçlerine silah tedarik etme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.