islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
ALTIN
2.449,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Çad: Boko Haram Saldırısında Sivil Ölümler ve Esirler

Çad: Boko Haram Saldırısında Sivil Ölümler ve Esirler

Mirat Haber Ajansı

Kuzey Afrika’da, büyük bölümü Sahra Çölü üzerinde olan Müslüman ülke Çad’ın Batı bölgesindeki yerel idare ve güvenlik yetkilileri, Cumartesi günü Boko Haram cihatçılarının en az dört köylüyü öldürdüğünü ve dört kadını da kaçırdığını söyledi.

Saldırı, Nijerya, Çad ve Kamerun’u çevreleyen geniş bir alan olan Çad Gölü yakınlarında meydana geldi. Bu alanda birkaç küçük ada ve bataklık, Boko Haram militanlarının üç ülkeye de saldırı yapmaları için bir karargah işlevi görüyor.

Güvenlik yetkilileri, gece yarısından sonra Boko Haram militanlarının Alom köyüne saldırdığını ve dört can aldıklarını, çekilirken de köyden dört kadın esiri yanlarında götürdüklerini ifade ettiler. Çad Gölü bölge valisi Nouki Charfadine, Boko Haram da bu bilgileri onayladı.   Alom, Boko Haram militanlarının on yıldır süren sözde İslami bir isyan dahilinde savaş açtıkları Nijerya’nın sınırına yakın. Geçen ay da terör grubu yakınlardaki Kaiga köyünde 14 balıkçıyı öldürmüş ve saldırı sırasında 13 kişiyi esir alarak yanlarında götürmüştü.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.