islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Çalışma bakanlığında yeni bakan yardımcıları: Prof. Lutfihak Alpkan, Ahmet Erdem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikiye bölünen Aile Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığının ilk bölümü Aile ve Sosyal Güvenlik’e yeni bakan yardımcısı atarken 2 yeni bakan yardımcısı da Çalışma Bakanlığına atadı. Atama kararlarına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Ahmet Erdem ve Lutfihak Alpkan atandı.

Çalışma bakanlığında yeni bakan yardımcıları: Prof. Lutfihak Alpkan, Ahmet Erdem

İki yeni bakan yardımcısı Çalışma Bakanlığına atadı. Atama kararlarına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Ahmet Erdem ve Lutfihak Alpkan atandı.

Mirat Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikiye bölünen Aile Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığının ilk bölümü Aile ve Sosyal Güvenlik’e yeni bakan yardımcısı atarken 2 yeni bakan yardımcısı da Çalışma Bakanlığına atadı. Atama kararlarına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Ahmet Erdem ve Lutfihak Alpkan atandı.

Daha önceki bakan atamalarına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Vedat Bilgin atanmıştı. Resmi Gazete’de 21 Nisan’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölünmüştü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kurulması için yayımlanan kararnameden sonra yayımlanan Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı ile de bakanlar belli olmuştu.

Her iki atama kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı. 

PROF. DR. LÜTFİHAN ALPAK KİMDİR?

Kamu güvenliğinden sorumlu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanan Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, 1969 İstanbul doğumlu. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

İki yüksek lisans derecesi var

Alpkan, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında ve 1997 yılında ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında yüksek lisans dereceleri aldı. Doktorasını 2000 yılında ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında tamamlayan Alpkan,  Stratejik Yönetim, Örgütsel Davranış, İnsanKaynakları Yönetimi, Girişimcilik vb. konularda eğitim, araştırma, yayın ve hakemlik faaliyetlerinde bulundu.

Uluslararası tanınmış bir akademisyen

Lütfihak Alpkan, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü, Vekil Dekanlık, Rektör Danışmanlığı gibi idari görevler üstlendi. Alpkan, 2009’da profesörlük unvanını aldı. Uluslararası Stratejik Yönetim ve Yöneticiler Derneği kurucu Başkan Yardımcısı ve International Strategic Management Conference’ın Başkanı olan Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Halen İTÜ Rektör Yardımcısı olan Alpkan evli ve iki çocuk babasıdır.

AHMET ERDEM KİMDİR?

Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı görevini yapmış olan Ahmet Erdem, 1956 yılı Tokat doğumlu. Yeni Bakan Yardımcısı, tamamen bakanlık bürokrasisinden gelme. Daha önce aynı bakanlıkta müsteşarlık dışında çok sayıda önemli görevde bulunmuş Ahmet Erdem, Çalışma Bakanlığını iyi bilen isimlerden birisi. Yüksek Hakem Kurulu Genel Sekreterliği, Müsteşar Yardımcılığı, Bakanlık Müşavirliği ve Başbakanlık Müşavirliği kilit görevlerinde de yer aldı. Bu niteliğiyle yeni bakan Vedat Bilgin’in sağ kolu olması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.