islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5111
EURO
34,9079
ALTIN
2.434,99
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

ÇARE BİZİ YARATAN RABBİMİZE YÖNELİŞTEDİR

ÇARE BİZİ YARATAN RABBİMİZE YÖNELİŞTEDİR
22 Ocak 2024 11:56
A+
A-

Hocam! Annesi babası tarafından terkedilmiş olan Avrupa’da yalnızca yaşayan bir genç kızım. Kötü arkadaşlarım var ve bununla beraber onların yönlendirmesiyle edindiğim olumsuzluklarım var. Kurtulmak istiyorum ama ne yazık ki  çare ve elimden tutacak bir dost bulamıyorum. Uyuyamadığım bir gece sitenize girdim. Ardından size açılmak istedim. Belki bana bir çare sunar, bir ışık tutarsınız?

MESAJIN YÜREĞİMİ ACITTI

Sevgili Kızım! Özetlediğim Mailin yüreğimi sızlattı, gözlerimi yaşarttı. Keşke senin yalnızlığını giderecek, problemlerine çözüm üretebilecek gücüm olsaydı.

Ama ne gam. Bizim elemlerimizi giderecek, ufkumuzu mutluluğa açacak ve arzularımızı gerçekleştirecek Rabbimiz var. O, bizim bize merhametli olan Yaratıcımızdır. Bilen, işiten ve dilediğini yapmaya gücü yeten Odur. O nerede olursak olalım bizimle berberdir. Bilgisi, rahmeti ve sevgisiyle bizi kuşatmaktadır. Yeter ki biz bu gerçeğin bilincine varabilelim.

HUZUR RABBİMİZE YÖNELİŞTEDİR

Güzel kızım! Ben acizim, eşi ve erkekli kızlı çocukları olan bir kişi olarak yalnızlık hissettiğim, bunalıma düştüğüm zamanlarım oluyor.

Huzuru Rabbimizi anışta ve Allah’a yönelişte buluyorum.

Ben acizim ve sen acizsin ama Allah kudretlidir ve bana açtığın gibi derdini seni yaratan Allah’a aç, yakar.

O, sana yardım için senin yanık yüreğinle kendisine dönüşünü bekliyor.

GECELERİNİ GANİMET BİL

Uyuyamadığın gecelerini ganimet bil. Güzel kızım, inan bana Allah’a yöneliş varsa gam yok. Çare görünür, dertler de deva bulur.

O küçücük elemli yüreğini açarak kendine ve bana dua et. Ben de sana dua edeceğim. Ne mutlu bize ki her şeye gücü yeten Mevlamız var.

Seni Ona emanet ediyorum güzel kızım.

YÖNEL VE BEKLE

Sana sunacağım aşağıdaki ayetleri oku ve gönül dilinle tekrarlayarak Rabbimize yönel ve bekle. Sana ne güzel imkânların açılacağını göreceksin:

{“Ey Çaresiz insan! Eğer çevrendekiler seni yüzüstü bırakacak  olurlarsa, şöylece dua et:

Dost ve yardımcı olarak bana Allah yeter! O’ndan başka hiçbir  ilâh yoktur! Ben yalnızca O’na güvenir, O’na dayanırım. Çünkü O’dur, kâinatın mutlak hâkimi ve Yüce Arşın sahibi.” (Tevbe 9/129)

“İNKÂRCILARIN MEVLASI YOK AMA ALLAH  MÜMİNLERİN MEVLASIDIR;  MÜMİNLERİN DOSTU VE YARDIMCISIDIR. (Muhammed 47/11)

MİRATHABER.COM